Foci

Nem lesz nyilvános Albert Flórián temetése

Családi körben temetik a hétfőn 70 esztendősen elhunyt Albert Flóriánt. A Ferencváros külön búcsúztatót tervez.

Információink szerint Albert Flóriánt, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdását a család kifejezett kérésére vasárnap, szűk körben kísérik végső útjára az Óbudai temetőben. A Nemzet Sportolója hat éve elhunyt szeretett felesége mellett lel örök nyugalmat.

A Ferencváros azonban mindenki számára szeretné lehetővé tenni a méltó megemlékezés lehetőségét, ezért a terv szerint a klub szombaton az Albert Stadionban szervez egy búcsúztatót.

Az is biztosnak tűnik már, hogy vasárnap a Paks elleni bajnoki mérkőzésen a csapat fekete mezben vonul pályára.

A Magyar Olimpiai Bizottság ma 10 órakor a Farkasréti temetőben emlékezett meg az idén elhunyt olimpikonokról, így az olimpiai bronzérmes Albert Flóriánról is. A megemlékezésen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Borkai Zsolt a MOB elnöke és Albert Flórián pályatársai közül Göröcs János, Szentmihályi Antal, Ihász Kálmán, Szűcs Lajos, Dunai Antal.

A család és az FTC közös közleménye
Tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy szombaton 09:00 és 18:00 óra között vehetnek végső búcsút Albert Flóriántól, hazánk egyetlen aranylabdás futballistájától a róla elnevezett stadionban. Kérünk mindenkit, hogy a vendégszektor bejáratán keresztül érkezzenek, majd a Gyáli út felőli kapun hagyják el a létesítményt.
A pálya mellett lévő parkolót erre a napra megnyitjuk a közönség részére, azt díjmentesen használhatja bárki, aki autóval érkezik az Üllői útra. Albert Flóriánt másnap délben az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra, tekintettel arra, hogy a temető befogadóképessége szűkös, aki teheti, inkább szombaton rója le kegyeletét a Császár előtt.


Albert Flórián életének 71. évében hétfő hajnalban hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik