Foci

Ronaldo továbblőtte a Real Madridot

José Mourinho együttese már nyolcaddöntős a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután idegenben 2-0-ra verték az Olympique Lyont.

Korábban még egyszer sem nyert a Real Madrid a Lyon otthonában, most azonban minden esély megvolt erre, hiszen a királyiak nagyszerű formában futballoznak, vezetik a spanyol bajnokságot, a BL-ben még pontot sem veszítettek, és gólt sem kaptak.

A Lyon két héttel ezelőtt nagy pofont kapott Madridban (0-4), most a hazai pálya által nyújtott előnyökben bízhattak, mert játékerőben jól érezhető különbség van a két csapat között.

A Real elmúlt mérkőzésein már megfigyelhető volt, hogy Ronaldóék nagyon megnyomják a meccsek elejét, és most a Lyonnak is kijutott a “jóból”. A vendégek egyértelműen fölényben játszottak, Benzema már a 10. percben megszerezhette volna a vezetést számukra, ekkor még azonban Lloris bravúrral védett.

Az első félidő közepén aztán már semmi sem mentette meg Rémi Garde csapatát, egy 17 méteres szabadrúgáshoz Cristiano Ronaldo állt oda, és a sorfal mellett ellőve a kapu jobb oldalába bombázott (0-1).

A Real támadásai mellett a félidő végéhez közeledve a hazaiak is veszélyesebben kezdtek futballozni, a szünet előtt Gourcuff löketét Casillas a léc alól szedte ki.

A második játékrészben már kiegyenlítettebb volt a játék, és még az is benne volt a meccsben, hogy egyenlíteni tud a Lyon. A 68. percben Ederson kétszer is megkínálta egy lökettel Casillast, egy percre rá azonban már kettő volt a Real előnye: Ronaldo ütközött a 16-oson belül egy védővel, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit maga a sértett értékesített (0-2).

Ekkor gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, Briand egy fejessel még eltalálta a felső lécet, de nem tudott szépíteni a hazai alakulat. A Real Madrid győzelmének köszönhetően továbbjutott a D-csoportból.

Ronaldo két gólja:

A kvartett másik találkozóján az Ajax Amsterdam hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Dinamo Zagreb gárdáját. A hazaiak Van Der Wiel és Sulejmani góljával már az első félidőben 2-0-ra vezettek, a fordulás után pedig De Jong, valamint a hosszabbításban Lodeiro is betalált.

Szép góllal szerzett vezetést az Ajax:

Az Ajax a második, továbbjutó helyen áll a csoportban hét pontjával, ám a négypontos Lyon még megelőzheti őket. A Dinamo Zagreb eddig nem szerzett pontot, így tavasszal biztosan nem folytatja a legrangosabb európai kupasorozatban.

A szerdai játéknap többi találkozójáról IDE kattintva olvashat!

Eredmények – BL-csoportkör, 4. forduló, D-csoport
Olympique Lyon-Real Madrid 0-2 (0-1)
Lyon, Stade de Gerland, 41 ezer néző, Vezette: Rizzoli (olasz)
Lyon: Lloris – Réveillere, Cris, Lovren (Bakary Koné, 38.), Dabo – Gonalons, Kallström – Briand, Gourcuff, Ederson (Belfoldil, 84.) – Gomis (Lacazette, 75.). Vezetőedző: Rémi Garde
Real Madrid: Casillas – L. Diarra, Pepe, Sergio Ramos, F. Coentrao (Raúl Albiol, 64.) – Khedira, Xabi Alonso – Di María (Callejón, 83.), Özil, C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 71.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: C. Ronaldo (24., 69. – a másodikat 11-esből)
Sárga lap: Cris (8.), Kallström (57.) illetve Khedira (50.), Lassana Diarra (59.), Raúl Albiol (75.), Higuaín (77.)
Piros lap:
————————————————————————————————-
Ajax Amsterdam – Dinamo Zagreb 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Van Der Wiel (20.), Sulejmani (25.), S. De Jong (65.), Lodeiro (92.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 12 pont, 2. Ajax 7 pont, 3. Olympique Lyon 4 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont.


Az élő, szöveges közvetítést az alábbiakban olvashatják:

Vége a mérkőzésnek, a Real Madrid 2-0-ra nyert, ezzel már biztosan továbbjutott a D-csoportból a legjobb 16 közé.

86. PERC: Kallström végezhetett el szabadrúgást a 16-os előteréből, lövése csak kevéssel ment a kapu fölé.

CSERE 84’
A Lyon harmadik cseréje, Ederson helyett Belfodil érkezett.
CSERE 83’
Di María helyett Callejón folytatja a vendégeknél.


78. PERC:
Kapufa! Briand fejelt a felső lécre, nincs szerencséje a Lyonnak.

SÁRGA LAP 77’
Higuaín is besárgul.
CSERE 75’
Cserél a Lyon, Gomis le, Lacazette be.
SÁRGA LAP 75’
Raúl Albiol kap sárga lapot.
CSERE 71’
Benzema helyén Higuaín folytatja.


69. PERC: Eldőlni látszik a mérkőzés, a Real Madrid 2-0-ra vezet. Egy Özil-Ronaldo összjáték után a portugál klasszis a 16-oson belül fennakadt Dabóban, nagyot huppant, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Ronaldo állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Lloris helyére küldte a játékszert. 0-2!

GÓÓÓL 69’
Cristiano Ronaldo, Real Madrid
TIZENEGYES 69’
Cristiano Ronaldót tartották fel, büntetőhöz jutott a Real.


68. PERC: Ederson
kétszer is megkínálta egy erős lökettel Casillast, előbb távolról, majd közelebbről is, a világbajnok hálóőr mindkétszer hárított.

CSERE 64’
Fábio Coentrao helyére érkezett Raúl Albiol.


62. PERC: Di María
már a büntetőterületen belül járt, ám mielőtt lőhetett volna, Cris becsúszva mentett előle. Szép megmozdulás volt a védőtől.

SÁRGA LAP 59’
Lassana Diarra is sárgát kap.
SÁRGA LAP 57’
Kallström egy becsúszás után kap figyelmezetetést.


55. PERC:
A második félidőben egyelőre kiegyenlítettebb a játék, bár fergeteges Lyon-rohamokról nem számolhatunk be. Mindenesetre az eddigiek alapján meglelpő lenne, ha a Real kiengedné a győzelmet a kezéből.

SÁRGA LAP 50’
Khedira sárgult be.


49. PERC: Briand
beadása kicsit hosszú lett Kallströmnek, így az ígéretesnek tűnő helyzetből nem lett semmi.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Megkezdődött a második félidő.


Vége az első félidőnek, az egyértelműen fölényben játszó Real Madrid Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljának köszönhetően vezet a Lyon ellen.

45+1. PERC: Gomis szerzett erőszakosan labdát, majd a kilépő Gourcuff elé tálalt, akinek a lövését Casillas nagy bravúrral szedte ki a léc alól. A szöglet is veszélyes volt, de megúszta Real.

44. PERC: Egy gyors Real-támadás végén a leshatáron kilépő Özil kapta a játékszert, a hosszú sarkot célozta volna meg, de gyengére sikerült lövése nem okozott gondot a hazaiak kapusának.

42. PERC: Gourcuff lövésénél volt ismét dolga Casillasnak.

CSERE 38’
A megsérült Lovren helyett Bakary Koné jön a hazaiakhoz.


35. PERC:
Előremerészkedett a Lyon is, egy bal oldali beadás után Briand kezelte le a labdát, lövése még meg is pattant, de Casillast nem csapta be.

32. PERC: Cristiano Ronaldo játszotta meg Benzemát, a francia támadó próbálkozását Lloris védte.

A csoport másik meccsén az Ajax 2-0-ra vezet a Dinamo Zagreb ellen, ez nem jó hír a Lyonnak.

25. PERC: Nem meglepő a Real vezető gólja, a vendégek fölényben játszottak, és akár már hamarabb is megszerezhették volna az első találatot.

24. PERC: Vezet a Real Madrid! Benzemával szemben Gourcuff szabálytalankodott a 16-os előterében, a megítélt szabadrúgást Cristiano Ronaldo a kapu jobb sarkába zúdította. 0-1!

GÓÓÓL 24’
Cristiano Ronaldo, Real Madrid


A mérkőzést az olasz Nicola Rizzoli vezeti, aki a szombati Inter-Juventus (1-2) derbin egy elég egyértelmű tizenegyest nem adott meg a vendégeknek. Az a hiba akkor nem befolyásolta a három pont sorsát.

15. PERC: Cristiano Ronaldo kapott labdát Benzemától, a portugál lövése azonban nem talált kaput.

11. PERC: Cristiano Ronaldo már a 16-oson belül járt, a kapu elé lőtt labdáját kifejelték.

10. PERC: Óriási Real-helyzet maradt ki! Benzema kapott jó labdát, már csak a kapus volt vele szemben, de a jobb sarokra tartó lővését Lloris nagy bravúrral szögletre tolta.

SÁRGA LAP 8’
Cris szabálytalansága után villant a sárga.


7. PERC: Cristiano Ronaldo
30 méteres lövése Lloris kezében kötött ki.

5. PERC: Briand próbálkozott messziről, Casillas gond nélkül hárított.

3. PERC: Benzema épített volna támadást, de szabálytalankodott ellenfelével szemben. Neki ez különleges mérkőzés, hiszen sikeres lyoni évek után igazolt a Realba.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.


Előzmények:

Két héttel ezelőtt a Real Madrid hazai pályán 4-0-ra nyert az Olympique Lyon ellen a BL D-csoportjában, amelynek köszönhetően José Mourinho együttese megőrizte százszázalékos mérlegét, és ma pedig már a továbbjutást is kiharcolhatják a királyiak, amennyiben nyerni tudnak a francia ellenfelük vendégeként.

Ehhez persze a Lyonnak is lesz egy-két szava, Rémi Garde gárdája az Ajax csapatával lehet nagy harcban a nyolcaddöntőbe kerülésért, és minden pontra szükségük lehet.

A Real eddig három meccsen gólt sem kapott a csoportban, ráadásul vezetik a spanyol bajnokságot is. Mindezt figyelembe véve a Lyon szurkolói nem lehetnek nyugodtak, de csapatuk az elmúlt években már többször is borsot tört a Real Madrid orra alá…

A D-csoport állása
1. Real Madrid 9 pont, 2. Ajax 4 pont, 3. Lyon 4 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik