Foci

Kik hiányoznak az Aranylabda-jelöltek listájáról?

A France Football szerkesztősége is hiányol neveket arról a 23-as listáról, amelynek tagjai közül kikerül az idei aranylabdás.

Ahogyan arról írtunk, a France Football és a FIFA közölte azt a névsort, amelynek egyik tagja bizonyosan boldog lesz január 9-én a díjtáadó gála után. Egy valaki ugyanis az alább olvasható névsorból megnyeri a 2011-es Aranylabdát.

Hogy ki lesz az, még nem tudjuk, senki sem tudja, az azonban biztos, hogy többen is elégedetlenségüknek adtak hangot a lista láttán. Az nem meglepetés, hogy a Bajnokok Ligája győztese, a Barcelona sok játékost ad, számszerint nyolcat, ha Cesc Fabregast is ideszámoljuk.

Az viszont mindenképp érdekes, hogy az Európa Liga-győztes, és hazájában mindent letaroló Porto egyetlen játékost sem “delegál”, még a gólvágó Radamel Falcaót sem, aki azóta már az Atletico Madrid játékosa.

Ő az egyik labdarúgó, akit a díj alapítója, a France Football is hiányol. Tudniillik a listát ma már a nemzetközi szövetség és a francia lap szerkesztősége közösen állítja össze, kompromisszumokat kell tehát kötnie a két félnek.

Ennek az alkunak az “eredménye” az is, hogy nincs a listán Robin van Persie (Arsenal), Zlatan Ibrahimovic (Milan), Alexis Sanchez (Udinese, Barcelona) és David Silva (Manchester City) sem. Ők öten azok, akiket a franciák hiányolnak, talán nem is ok nélkül.

A 2010-es listához képest egyébként mindössze nyolc helyen változott a névsor. Kimaradt Miroslav Klose, Philipp Lahm, Didier Drogba, Carles Puyol, Asamoah Gyan, Arjen Robben, Maicon és Júlio César. Az ő helyükre került Karim Benzema, Eric Abidal, Wayne Rooney, Luis Suarez, Neymar, Nani, Piqué és Agüero.

Tavaly Lionel Messi nyerte el az elismerést.

Az Aranylabda várományosai
Éric Abidal (francia), Sergio Agüero (argentin), Karim Benzema (francia), Iker Casillas (spanyol), Cristiano Ronaldo (portugál), Dani Alves (brazil), Samuel Eto’o (kameruni), Cesc Fàbregas (spanyol), Diego Forlán (uruguayi), Andrés Iniesta (spanyol), Lionel Messi (argentin), Thomas Müller (német), Nani (portugál), Neymar (brazil), Mesut Özil (német), Gerard Piqué (spanyol), Wayne Rooney (angol), Bastian Schweinsteiger (német), Wesley Sneijder (holland), Luis Suárez (uruguayi), David Villa (spanyol), Xabi Alonso (spanyol), Xavi (spanyol).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik