Foci

Tőzsérék meglepnék a Chelsea-t, a Barca Prágában

A negyedik fordulót rendezik november 1-jén és 2-án a Bajnokok Ligájában. Mi kedden négy magyarért izgulhatunk.

A Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót foglalkoztató Racing Genk eddig nem villogott a BL-ben, az elmúlt három fordulóban egyedül a Valencia elleni nyitómeccsen tudott egy ikszet elcsípni, de gólt akkor és azóta sem szerzett.

Keddi ellenfele, a Chelsea kettejük előző találkozóján 5-0-ra nyert, és nem lenne meglepetés, ha ezúttal is az angolok kerülnének ki győztesen. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, a londoniak a hétvégén demoralizáló vereséget szenvedtek a városi rivális Arsenaltól (3-5), ami azért ott maradhat a lábakban. Növeli Andre Villas-Boas gondjait, hogy kedden nem játszhat Didier Drogba.

A Genk felemás héten van túl, mert előbb kiesett a Belga Kupából, Köteles László két gólban is benne volt a jelentések szerint, majd a hétvégén 5-4-re nyerte meg soros bajnokiját. Gólokat tehát rendesen kap a csapat, ma végre megtörnék a rossz sorozatot, már ami az „előrejátékot” jelenti. Várhatóan Köteles és Tőzsér is kezd majd. A csoport másik meccsén a Valencia fogadja a Leverkusent.

A harmadik magyar szereplő Huszti Szabolcs lehet, aki már játszott pár percet a sorozatban idén, de a Zenit hétvégi bajnokiján ismét csak a padon ült. A szentpéterváriaknak fontos a három pont megszerzése a Donyeck ellen, ugyanis nagy meglepetésre a G-csoportban a Porto mellett a ciprusi APOEL-lel is számolni kell. Olyannyira, hogy a nicosiaiak vezetik a csoportot, és játszanak a portugál sztárcsapattal rangadót a keddi játéknapon.

Ha az F-csoportban nem nyeri meg az Olympiakosz elleni hazai meccsét a német Dortmund, alighanem elbúcsúzik a továbbjutástól, ha egyáltalán még van erre némi esély. A görögöknél Megyeri Balázs lehet a keretben. Nem sok, ugyanis a bajnokságot rosszul kezdő Arsenal eddig remekel a BL-ben, és a csoport másik (harmadik) nagyágyúja, a francia Marseille is összeszorgoskodott már hat pontot. Az Arsenal éppen a gallokkal meccsel, és ne feledjük, az angolok eddig szereplésének értékét csak növeli, hogy a Marseille és a Dortmund otthonában sem kaptak ki.

A két sztárcsapat, a Barcelona és a Milan is idegenben játszik kedden, a BATE ellen az olaszok 18 órakor kezdenek. Ahogyan arról beszámoltunk, Cassano nem léphet pályára, mert elképzelhető, hogy szélütést kapott, ennek ellenére Allegri együttese a győzelemre tör. Ha nyernek, továbblépnek, csakúgy, mint a Barcelona. A katalánok Plzenbe, pontosabban Prágába hivatalosak, győzelmük esetén már hátradőlhetnek.

Csakúgy, mint mi a karosszékben és a fotelekben. A TV2 az Arsenal-Marseille találkozót adja 20 óra 45-től, a DigiSport pedig előbb a Milan fehérorosz kalandját (18 óra), majd a Valencia-Leverkusen mérkőzést (20.45). A DigiSport Pluson a Genk-Chelsea meccs megy majd háromnegyed kilenctől.

A Bajnokok Ligája keddi programja
E-csoport:
Valencia – Bayer Leverkusen (20 óra 45 perc)
Genk – Chelsea (20 óra 45 perc)
A csoport állása: 1. Chelsea 7 pont, 2. Leverkusen 6 pont, 3. Valencia 2 pont, 4. Genk 1 pont
F-csoport:
Arsenal – Olimpique Marseille (20 óra 45 perc – TV2)
Borussia Dortmund – Olympiakosz Pireusz (20 óra 45 perc)
A csoport állása: 1. Arsenal 7 pont, 2. Marseille 6 pont, 3. Olympiakos 3 pont, 4. Dortmund 1 pont
G-csoport:
APOEL Nicosia – Porto (20 óra 45 perc)
Zenit – Sahktar Donyeck (18 óra)
A csoport állása: 1. APOEL 5 pont, 2. Zenit 4 pont, 3. Porto 4 pont, 4. Sahktar 2 pont
H-csoport:
BATE Boriszov – AC Milan (18 óra – DigiSport)
Viktoria Plzen – Barcelona (20 óra 45 perc)
A csoport állása: 1. Milan 7 pont, 2. Barcelona 7 pont, 3. BATE 1 pont, 4. Plzen 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik