Foci

Tiszta feketében játszhat a Fradi a Paks ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti Albert Flóriánt, akire leginkább góljaival tudunk emlékezni.

Információink szerint a Ferencváros a Paks elleni mérkőzést tiszta feketében játssza majd le, így emlékezve a klub legismertebb játékosára. A Magyar Labdarúgó Szövetség várhatóan engedélyezi is a rendkívüli kérelmet.

Az MLSZ Albert Flóriánt saját halottjának tekinti:

“Nem olyan régen köszöntöttük Flóri bácsit a 70. születésnapja alkalmából. Az 1941-es a magyar foci aranyévjárata volt a magyar labdarúgásban. Idénvolt 70 éves Mészöly, Verebes, Ihász, Mezey és ALbert. Rendkívül jó hangulatban telt az a bizonyos találkozó, anekdótáztak, csipkelődtek Flóri és kortársai, Mészöly, Várhidi, Dunai II., Rákosi, Géczi, Grosicsés elnézést, akinek a nevét most nem sorolom fel. Emlékszem Nyilasi Tibor mellett ültem, aki átszellemülten hallgatta Albertéket” – idézte fel az elmúlt hetek történéseit Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóosztályának vezetője.

“Egyszercsak odahajolt hozzám Tibor, és azt mondta: ‘Tudod Zoli, ők azok az emberek, akik miatt miatt érdemes ezt a játékot csinálni, és köztük is Flóri bácsi az, aki miatt elkezdtem focizni. Fantasztikus emberek’. Ennél jobban talán nem is lehet elmondani. Mit vesztettünk Albert Flórián halálával. Természetesen egyetlen aranylabdásunkat a Magyar Labdarúgó Szövetség is saját halottjának tekinti. “

Borbély Zoltán egy történetet is felidézett, amellyel jobban megértjük, milyen hatása volt akkoriban a magyar labdarúgásnak a világ sportjára.

“Talán kevesen tudják, de az 1962-es chilei világbajnokságon egy kis városban, Rengóban szállt meg a magyar csapat. A rengóiak az elmúlt 50 év legnagyobb eseményeként tartják számon azt az esztendőt, amikor a világbajnokság társgólkirálya, Albert Flórián és a magyar csapat náluk járt. Csak, hogy érzékelni lehessen, a településen jelenleg is van Magyar Köztársaság útja, Farkas János klub. Jövőre 50 éves évfordulót tartanak, amelyre szerették volna meghívni Albertet és csapattársait is. Leginkább mi is Albert Flóri góljaival tudunk rá emlékezni”.

Albert Flórián hétfő hajnalban hunyt el, életének 71. évében. Kortársai, Rákosi Gyula, Kű Lajos és Fenyvesi Máté emlékeznek rá EBBEN A CIKKÜNKBEN.

Szepesi György, Mészöly Kálmán, Lipcsei Péter is megrendülve nyilatkozott a Császár haláláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik