Foci

Egervári látta, ahogy Vadóczék nyernek

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is ott volt a NEC-Utrecht holland bajnokin, ahol Vadócz és Babos is játszott.

Ismét győztes meccsen van túl a NEC Nijmegen a holland labdarúgó-bajnokságban. Vadócz Krisztián, Babos Gábor, Eppel Márton és Szélesi Zoltán klubja az Utrechtet verte magabiztosan.

Vadócz és Babos végigjátszotta a mérkőzést, Eppel nem lépett pályára, Szélesi pedig még feltehetően a papírmunkákat intézi, ő nemrég, a FIFA áldásával került a csapathoz, ahogyan arról már beszámoltunk korábban.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is ott volt a mérkőzésen egy darabig Kenyeres Imre pályaedző társaságában. A 60. percben azonban autóba ültek és kocsikáztak 200 kilométert, hogy odaérjenek az Anderlecht-Lierse belga bajnokira, Juhász Roland kedvéért.

“Az első összecsapáson a NEC jól kezdte a meccset, hamar kétgólos vezetésre tett szert, és végig irányította a találkozót. Babos Gábor régi formáját idézte, remekül védett, volt egy nagy bravúrja is. Jó volt látni, hogy meghatározó tagja együttesének, nem véletlenül ő a csapatkapitány is. Vadócz Krisztián hasznosan játszott, ő a mezőnymunkájával tűnt ki együtteséből.

Az Anderlecht mérkőzésén Juhász Rolandék óriási fölényben játszottak, hamar lerendezték a mérkőzést. Az elmúlt évben kétszer is láttam élőben az Anderlechtet, de azóta nagyot lépett előre a csapat, jelentősen erősödött a játékosállománya is. Roland kiváló játékkal járult hozzá a győzelemhez” – foglalta össze a látottakat a szövetségi kapitány az mlsz.hu oldalnak.

Kenyeres Imre szombaton a Lokeren-Kortrijk belga bajnokin járt, amelyen Czvitkovics Péter nem lépett pályára. A szövetségi edző szerint a magyar középpályás tudása alapján a Kortrijk kezdőcsapatában kellene, hogy szerepet kapjon.

Eredmények – holland bajnokság
NEC Nijmegen – Utrecht 3-1
gólszerzők: Shone (3.), George (13.), Fernandez (74., öngól), illetve Mulenga (76., 11-esből)
Groeningen – Feyenoord 6-0
Belga bajnokság:
Anderlecht – Lierse 4-0
gólszerzők: Jovanovic (11.), Gillet (26., 76., a másodikat 11-esből), Kljestan (36.) piros lap: Frans (75., Lierse)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik