Foci

Újabb Podolski-dupla, és hazai Köln-győzelem

Lukas Podolski vezetésével és újabb duplájával az 1. FC Köln legyőzte az Augsburgot a Bundesliga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Némi meglepetésre a vendég Augsburg kezdett jobban, mégis a Köln szerezte meg a vezetést a semmiből, Lukas Podolski egyéni akciója végén a tizenkilencedik percben. A bal oldalon iramodott meg, és éles szögből, Simon Jentzsch kapus hathatós közreműködésével talált be, 1-0.

Rá négy percre a játékvezető jogtalan büntetőt ítélt a Kölnnek. Podolski higgadtan gurította a bal alsó sarokba. Ez már az idei nyolcadik gólja volt a lengyel származású csatárnak. Peter Gagelmann-nak jönnek egy sörrel Kölnben, 2-0.

Az ötvenhatodik percben Slawomir Peszko egy kölni kontra végén, kis szerencsével és a teljes augsburgi védelem asszisztálásával ugyan, de 3-0-ra módosította az eredményt. Öt hazai kapuralövésből három gól.

Hiába játszott néhol tetszetősen és jól a mezőnyben az Augsburg, egyetlen helyzetet sem tudtak értékesíteni, sőt, a hetvenötödik percben emberhátrányba is kerültek Torsten Oehrl kiállításával. Ez pedig végképp megpecsételte a vendégek sorsát. A vége 3-0.

Simán nyert a Köln:

A győzelemmel a Köln megerősítette helyét a Bundesliga középmezőnyében, míg az Augsburg továbbra is kieső.

Eredmény – Bundesliga, 11. forduló
1. FC Köln – Augsburg 3-0 (2-0)
Gólszerző: Podolski (19., 24. – 11-esből), Peszko (56.)
Piros lap: Oehrl (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik