Foci

Messi kontra Neymar

"Tanulj, Messi!" - Harsogta a brazil Globoesporte, miután Neymar négyet rúgott az Atlético Paranaensének, Messi pedig hármat a Mallorcának.

Bár a Santos csak a táblázat kilencedik helyén foglal helyet 13 győzelmével és ugyanannyi vereségével – hat döntetlen mellett -, a Pelé által (is) a világ legjobb futballistájának kikiáltott Neymar minden megmozdulása főcímtéma Brazíliában.

Szombat este elég jól mozgott, ami azt illeti. Előbb rúgott két gólt tizenegyesből, mindkettőt a bal sarokba, az elsőt alulra (a kapufa segítségével), a másodikat a pipába – a kettő között nem adták meg egy szabályos gólját állítólagos les miatt -, aztán a harmadikat úgy szerezte, hogy előtte összeakasztotta a védője bokáját, de sebaj. Végül a negyedik tényleg gyönyörű volt, testcselekkel betört a tizenhatoson belülre, és bevarrta a labdát.

Neymar mesternégyese:

A meccset egyébként 4-1-re nyerte meg a Santos, a vendégek gólja sem volt utolsó, Paulo Baier szögletből csavarta be a túlsó pipába.

Neymarnak nem ez volt az első mesternégyese, januárban az U20-as dél-amerikai bajnokságban, a perui Tacnában is vágott egy négyest Paraguaynak, azt a mecset 4-2-re nyerték meg a brazilok.

A januárban huszadik születésnapját ünneplő, ezúttal világossárgára melírozott taréjt viselő Neymar mindenkinek rúgott egy gólt.

„Az elsőt a családomnak ajánlom, a másodikat a fiamnak, a harmadikat az újságíróknak, a negyediket pedig a Pacaembu stadion húszezer nézőjének” – mondta a tinisztár.

Ha az ötödiket megadja a játékvezető, Francisco Carlos Nascimento, akkor azt vajon kinek ajánlotta volna? A bírónak?

Akinek egyébként oda akarta ajándékozni a mezét, csak éppen klubtársa, Durval nem engedte, mert előzőleg már neki ígérte…

„A bíró elkérte tőlem a mezemet, de Durval nem engedte, hogy neki adjam…” – mondta Neymar.

Francisco Carlos Nascimento tagadja, hogy elkérte volna a mezt, mindenesetre az ügy már kipattant, és az Atlético edzője, Antonio Lopes fel is háborodott.

„Mi az, hogy a bíró elkunyerálja Neymar mezét? Hol itt a pártatlanság? Különben is, az első tizenegyes nem volt az, a harmadik Santos-gólt előtt pedig Neymar felrúgta a védőnket. Rettenetes…” – panaszkodott a kárvallott csapat edzője.

Neymar roppant szerényen nyilatkozott egyébként, amikor a legjobb brazil labdarúgónak titulálta az egyik újságíró.

„Ugyan már, ott van még Ronaldinho Gaucho, Liedson, Adriano… Ő ugyan most nem játszik, de fog…”

Neymar mondott még egy nagyon szépet, amolyan brazilosat:

„A pályán úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, egy csecsemő, aki játszadozik a labdával. Nekem a futball – játék.”

Brazília különben már készül a Japánban, december 8. és 18. között esedékes klubvilágbajnokságra. Ezen Dél-Amerikát a Santos (A Libertadors Kupa győztese), Európát a Barcelona (a BL címvédője) képviseli, és mindenki Barça-Santos, ezen belül is Messi-Neymar párharcot remél.

„Szép is lenne, ha a döntőben Messi hármat rúgna, én négyet, és a Santos megverné a katalánokat!” – álmodozott Neymar a szombati mesternégyese után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik