Foci

Döntetlen a hamburgi kiesési derbin

A Kaiserslautern egy pontot elhozott a hetven percen át emberhátrányban játszó Hamburg otthonából a Bundesliga 11. fordulójának zárómeccsén.

A hazaiak kezdtek jobban, de Slobodan Rajkovic csúnya könyököse azonnali pirosat ért, így már húsz perc után megfogyatkoztak a hamburgiak.

Sokáig nem történt semmi a kapuk előtt, aztán a harmincnyolcadik percben Pierre De Wit elképesztően nagy találattal törte meg a gólcsendet. A gyönyörűen végigvitt támadást csak nyomozták a kikötővárosiak.

A 11. forduló egyik legszebb gólja:

A második félidőben azonban megérdemelten egyenlített a Hamburg, Paolo Guerrero révén. A hatvanötödik percben Petric jobb oldalról érkező beadására mozdult ellentmondást nem tűrően a perui csatár. Fejese közelről a kapu középébe vágódott. Nem sokkal előtte már egy szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette a játékvezető.

Guerrero fejese:

A vége 1-1 lett. Egyik csapat sem lehet túl boldog ezzel az egy ponttal, hiszen sűrű a kiesőzóna. A Kaiserslautern ettől független négy meccse veretlen, a Hamburg pedig tíz meccse nyeretlen az Imtech Arénában. A következő hazai meccsen beállíthatják a negatív rekordot, hiszen a klub történetének legrosszabb sorozata tizenegy győzelem nélküli összecsapás saját pályán.

Eredmény – Bundesliga, 11. forduló
Hamburger SV – 1. FC Kaiserslautern 1-1
Gólszerzők: Guerrero (65.) illetve De Wit (38.)
Piros lap: Rajkovic (22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik