Foci

Saját stadionjában izzadt meg a DVTK

A labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén a bátran játszó Haladás egy góllal kapott ki Diósgyőrben.

A mérkőzés esélyese természetesen a Diósgyőr volt, akiknél a hazai pálya előnye a duplánál is többet számít.

Ennek ellenére a vendégek az első félidőben egyenrangú partnerei voltak a 8500 fanatikus néző által biztatott DVTK-nak, a vendéglátók Luque szabadrúgásgóljával azonban előnyben vonulhattak a szünetre.

A fordulás után is próbálkoztak a szombathelyiek, de a Diósgyőr megtartotta szűk előnyét, és a szombati mérkőzések előtt átmenetileg elfoglalta a harmadik helyet.

Benczés Miklós, a DVTK edzője a játékkal nem, de az elszántsággal, a küzdelemmel elégedett volt, mint az a dvtk.eu-nak adott nyilatkozatából kiderült: “Nem játszottunk jól, sok labdavesztésünk volt, ellenfelünk a középpályán fölénk nőtt. Csúsztunk, másztunk, nem estünk szét a végére, mint legutóbb a Honvéd ellen. Ha előre játékban nem is voltak jobbak a középpályásaink, de védekezésben maximálisan megoldották a feladatukat.”

Aczél Zoltán, a Haladás trénere is elmondta a véleményét: “Gratulálok a Diósgyőrnek. A döntetlen benne volt a játékunkban. Egy szabadrúgás döntött. Voltak lehetőségeink, gólhelyzeteink, büszke vagyok a csapatomra, ebben a közegben, így lehet veszíteni. Bátrak voltak a játékosaink, mertek futballozni, ebből lehet épülni.”

Diósgyőri VTK-Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)
DVTK Stadion, 8500 néző. Vezette: Böcskei Balázs
Diósgyőr: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Gallardo (Pál Sz. 71.), Lippai (Arze 55.), Luque – Tisza, Carreno (Seydi 63.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi (Skriba 66.) – Sluka (Oross 82.), Búrány – Vujovic, Kovács I., Sipos N. – Kenesei. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Luque (43.)
Sárga lap: Gohér (21.), illetve Kenesei (29.), Halmosi (39.), Vujovic (83.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik