Foci

Pontot sem szerzett Pécsett a Győri ETO

A hazai pályán még veretlen Pécs 3-1-re legyőzte a tabella második helyén álló Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Nem állt könnyű feladat a tabella második helyén álló Győri ETO előtt, hiszen az újonc Pécs hazai pályán még nem szenvedett vereséget a labdarúgó NB I idei szezonjában, három győzelem mellett négyszer is ikszeltek.

A találkozó elején mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, a hazaiak részéről Nagy Olivér lövése, a vendégektől Ji-Parana próbálkozásai is veszélyesek voltak.

Az első félidő közepén aztán megszerezte a vezetést a Pécs, Simonfalvi ment el a jobb oldalon, beadása után pedig Bajzát lőtt Stevanovic kapujába (1-0). Az ETO az ezt követő percekben távoli lövésekkel próbált válaszolni, sikertelenül.

A szünet előtt Regedei duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét, de nem talált kaput. Ami késik, nem múlik: a 48. percben már eredményes volt Regedei, miután Bajzát indítása után megtalálta az utat a kapuba a kifutó hálóőr mellett.

Tíz percen belül szépített a Győr, Ahjupera talált a pécsi kapu jobb oldalába, de hiába javultak játékban a meccs végére a vendégek, az egyenlítésre már nem futotta az erejükből. Sőt, a 91. percben Marovic szabadrúgásból még a kapufát találta el, de a kipattanót Gyánó értékesítette, a Pécs így 3-1-re nyerte a találkozót.

Az ETO harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban, és ha a Debrecen hazai pályán legyőzi majd a Honvédot, öt pontra meglóghatnak Csertői Aurél csapatától a hajdúságiak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló
Pécsi MFC-Győri ETO FC 3-1 (1-0)
Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Alvaro Garcia Miquel
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovic – Regedei (Nagy J., 92.), Zeljkovic, Scepanovic, Nagy O. (Fröhlich, 81.) – Horváth Zs., Bajzát (Gyánó, 88.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Szabó O. – Trajkovic, Pilibaitis, Ji-Paraná (Tokody, a szünetben) – Dudás (Aleksidze, 77.), Ahjupera, Dinjar (Koltai, 53.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bajzát (22.), Regedei (48.), Gyánó (90.), illetve Ahjupera (56.)
Sárga lap: Todorovic (53.), Fröhlich (86.), illetve Pilibaitis (89.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik