Foci

Pakson is kikapott a Zete

Továbbra sincs meg az első győzelme a labdarúgó NB I sereghajtójának, ezúttal a Paks otthonában szenvedett 4-2-es vereséget a ZTE.

Már a 14. fordulóban járnak a csapatok az OTP Bank Ligában, de a négypontos Zalaegerszeg Paksra is abban a reményben utazott, hogy végre sikerül megszerezniük első győzelmüket a szezonban.

A Paks viszont hazai pályán nem akart pontot ajándékozni ellenfelének, ennek megfelelően mindkét csapat aktívan kezdte a találkozót. Az első gól azonban csak a 33. percben született meg, miután Bartha lövése megpattant Kovács Gergőn, így Vlaszák nem tudta megvédeni a vendégek kapuját (1-0).

A szünet után hamar növelte előnyét Kis Károly alakulata, Szatmári lőtt nagy erővel a Zete kapujába (2-0). A meccsnek azonban itt még nem volt vége, tíz percen belül egyenlített a Zalaegerszeg: Máté Péter kétszer is eredményes volt, előbb egy szöglet után távolabbról (2-1), majd szintén egy sarokrúgás után közelről is bevette Csernyánszki kapuját (2-2).

Rákapcsolt a Paks, és ennek meg is lett az eredménye, a csereként beállt Magasföldi szabadrúgásból szerzett nagy gólt, ismét előnyhöz juttatva a hazaiakat (3-2). Tíz perccel később Kiss Tamás emelte át a kifutó Vlaszákot, góljával beállítva a 4-2-es végeredményt.

A hazaiak örülhettek, a vendégeket irányító Prukner Lászlónak viszont főhet a feje csapata újabb veresége után, hiszen ismét pont nélkül maradt a sereghajtó.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló
MVM Paks-ZTE FC 4-2 (1-0)
Paks, Paksi Stadion, 1200 néző. Vezette: Veizer Roland
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sifter, Sipeki (Mészáros I., 90.) – Bartha, Szatmári (Magasföldi, 64.), Vayer (Kiss T., 64.) – Böde D. Vezetőedző: Kis Károly
Zalaegerszeg: Vlaszák – Kocsárdi, Szalai T., Kovács G., Hidvégi – Hervas (Balázs Zs., 52.) – Kamber, Máté P. (Turkovs, 78.), Szakály D. – Tököli, Meyé. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Bartha (33.), Szatmári (49.), Magasföldi (71.), Kiss T. (82.), illetve Máté P. (54., 56.)
Sárga lap: Éger (72.), illetve Kamber (84.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik