Foci

Barcelonai ötös Xavi és Iniesta nélkül

Messi három gólt szerzett a Mallorca elleni fölényes győzelem során a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A Sevilla ellen a 95. percben tizenegyest hibázott. Ezért és egyébként is azt mondták a héten többen is a szakírók és szakértők közül, Messi gödörben van. Gödörben, mint a Barcelona.

Ráadásul szombat este nem léphetett pályára Xavi és Iniesta sem a Mallorca ellen.

Ilyen esetekben szokott az történni, hogy a katalánok csattanós választ adnak a kétkedőknek, és valamennyire így történt most is. Legalábbis számszerűleg mindenképpen. Igaz, ehhez kellett a Mallorca is, pontosabban annak védője, Nsue, aki kézzel ért a labdához egy barcelonai beadást követően saját 16-osán belül, ez pedig korai büntetőt eredményezett a hazaiaknak.

Messi állt a labda mögé, és higgadtan lőtt a kapuba (1-0). A 21. percben ismét Messi lőtt gólt, ezért sem kellett olyan sokat tennie. Adriano bal oldalról – már a büntetőterületen belül – középre adott (egyébként kapuralövésnek szánva), a labda üresen találta az argentint, aki ha nem csinál semmit, lábáról talán akkor is bepattan a kapuba a laszti (2-0).

Egy kikényszerített, egy félig tudatos gól után aztán jött egy parádés. A szokásos barcelonai adogatás után Dani Alves adott szenzációs passzt a középen érkező Messinek, aki a 30. percben keményen kilőtte Dudu kapuját (3-0). A második félidő elején a fiatal Cuenca is betalált a bal oldali lövése után, megérdemelte a gólt az aktív támadó, aki a Granada elleni meccshez hasonlóan ezúttal is végig játszott (4-0).

A 90. percben Bigas keményen rácsúszott Messi bokájára, ápolni is kellett a középpályás. A fault utáni szabálytalanság során aztán megszületett az ötödik gól: Dani Alvesnek gurították le a lasztit, ő pedig 22 méterre a kaputól felnézett, és Dudu felett a kapuba vágta a labdát (5-0).

A Barcelona fölényesen nyerte a bajnokit.

A találkozó összefoglalója:

Eredmények – spanyol bajnokság
Valencia – Getafe 3-1
gólszerzők: Feghouli (12., 25.), Aduriz (76.), illetve Castro (23.)
Villarreal – Rayo Vallecano 2-0
gólszerzők: Soriano (20.), Valero (67.)
Barcelona – Mallorca 5-0
gólszerzők: Messi (13., 21., 30. – az elsőt 11-esből), Cuenca (50.), Dani Alves (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik