Foci

A Juventus idegenben verte meg az Intert

A klasszikus rangadón Vucinic és Marchisio góljával 2-1-re nyert a Juventus az Internazionale ellen. A milánóiak bajban vannak.

Claudio Ranieri a lehető legnehezebb időszakban volt kénytelen szembenézni a Juventusszal új csapata élén az olasz labdarúgó-bajnokságban. Merthogy legújabb munkaadója, az Internazionale pocsékul szerepel a szezonban, a Juve pedig a bajnoki cím legfőbb várományosa, mellesleg listavezető.

Az Inter az előző fordulóban csak 1-1-es döntetlenre volt képes a szezon egyik meglepetéscsapata, az Atalanta otthonában, a Juventus viszont 2-1-re legyőzte a Fiorentina együttesét.

Az Inter a Catellazzi – Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Obi, Zarate, Pazzini összeállításban kezdte a Derbi d’Italiát, míg a Juventus a Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pepe, Marchisio, Vidal, Pirlo, Vucinic, Matri tizeneggyel futott ki a San Sirro gyepére, 57 ezer néző nagy örömére.

Az első percekben egyértelműen az Inter próbálkozott többet, de ahogy az lenni szokott, a Juventus szerezte meg a vezetést. Jobb oldalról érkezett a beadás, amit Matri csak gyengén tudott kapura lőni. Castellazzi magabiztosan védett, de a labdája éppen Vucinic elé pattant, aki nem hibázott (0-1).

A Juventus Matri révén tovább veszélyeztetett, de Maicon fantasztikus góllal egyenlített a 28. percben. Sneijder (aki szerdán Bergamóban lőtt parádés gólt) volt a feladó, Maicon pedig 14 méterről lőtt nagy erővel a kapuba (1-1). Öt percig örülhettek a milánóiak, mert Matri passza után Marchisio a bal alsóba lőtte a játékszert (1-2). Marchisio újabban nagyon gólerős klub- és válogatott szinten is.

A 40. percben nagy játékvezetői hibát láthatott a majd’ 60 ezres közönség. Marchisiót ugratták ki, aki elhúzta Castellazzi mellett, a kapus pedig buktatta. A spori továbbot intett.

A második félidőben Rizzoli játékvezető tovább szította a kedélyeket, ugyanis eltérően ítélte meg a szabálytalanságok súlyát, nem bánt jól a lapokkal. Ezt persze nem bánta a Juventus, amely végül megnyerte a rangadót, amivel a három pont mellett presztízsgyőzelmet is aratott – ráadásul a végén még Del Piero is pályára lépett.

A Juve 19 pontos, az Inter 8 pontjával csak a 16. a tabellán.

A nap másik rangadóján a Milan 3-2-re nyerni tudott a Roma otthonában.

Eredmény – olasz bajnokság
Internazionale – Juventus 1-2 (1-2)
gólszerzők: Maico (28.), illetve Vucinic (12.), Marchisio (32.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik