Foci

Enyhítettek Tévez büntetésén

Az angol hivatásos futballisták szervezetének (PFA) nyomására a Manchester City megfelezte Carlos Tévez büntetését.

A Premier League éllovasának vezetői azért fosztották meg négyheti fizetésétől a 27 éves csatárt, mert a klub szerint nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Szigetországi lapinformációk szerint ez az összeg legalább 800 ezer font, de akár az egymilliót is elérheti.

Gordon Taylor, a PFA egyik vezetője csütörtökön védelmébe vette a futballistát, mondván a bizonyítékok alapján “Tévez soha nem tagadta meg a játékot” – ez a jelek szerint bejött. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a drukkerek látják-e még valaha égzsínkék dresszben az argentint, mivel Roberto Mancini vezetőedző és közte eléggé megromlott a viszony az utóbbi időben. A labdarúgó például azt tervezi, hogy pert indít az olasz szakember ellen rágalmazás miatt.

A klub fenntartja, hogy csak akkor adja el a légióst a januári átigazolási időszakban, ha megfizetik a 40 millió fontos árát. A játékos szerződése még csaknem három évig él. Szigetországi elemzők szerint azonban mindez a herce-hurca elkerülhető lett volna, ha a klub elengedi a nyáron Tévezt, aki kategorikusan kijelentette, hogy nem akar már Angliában futballozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik