Foci

A pokolban vendégeskedik a Haladás

A Haladás Sopron Bank a Diósgyőrhöz látogat az OTP Bank Liga 14. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

A DVTK az ötödik, a Hali a tizedik a tabellán, ám jellemző a középmezőny sűrűségére, hogy mindössze öt egység a különbség a két együttes között. A szombathelyiek a nyolcadik idegenbeli, a miskolciak a nyolcadik hazai meccsükre készülnek. A Diósgyőr eddig hatszor diadalmaskodott otthon és csak egyszer kapott ki, a Kecskeméttől. A Haladás idegenben egyelőre nem brillírozik, egy-egy győzelem és döntetlen mellett már ötször kapott ki Aczél Zoltán legénysége távol a Rohonczi úttól.

Diósgyőri VTK – Haladás Sopron Bank, 18 óra (Tv: Sport M)
Miskolc, DVTK Stadion, Vezeti: Böcskei Balázs

A zöld-fehérek vezetőedzője szerint, ha jó értelemben is, de a pokolra látogat csapata. Aczél kiemelte, hogy talán Miskolcon és Szombathelyen van a két utolsó igazi szurkolótábor, ahol a nézők hétről-hétre sokan látogatnak ki a bajnokikra. A korábban a DVTK-t is irányító tréner az ellenfelet is méltatta, úgy látja, hogy most minden rendben van az aktuális ellenfélnél, ez is hozzájárult ahhoz, hogy újoncként igen előkelő helyen áll gárda.

Aczél Zoltán szerint egy bravúros eredmény felrázná a csapatot: „Egy kisebb hullámvölgyben vagyunk. Remélem, hogy Magyar Kupa-győzelem azért egy kis önbizalmat ad nekünk. Játékosaimat úgy engedtem fel ma a buszra, hogy senkinek sem szabad félnie. Nagyon szűken, zártan és bátran kell futballoznunk. Elmondtam Halmosi Petinek is, hogy én emlékszem még rá, mikor Ervin Koeman idején a válogatottban a nemzetközi klasszisnak számító Romedahl-t kellett fognia. Gallardo is klasszis, de ha Petinek sikerült előbbit semlegesítenie, akkor ez is sikerülni fog. Csak hinnie kell benne. Miskolcról is lehet pontot, pontokat rabolni. Nekünk ez a célunk.”

A Haladás egyébként történelmet írhat Miskolcon, a csapat ugyanis eddig 1999 gólt szerzett a magyar élvonalban.


Benczés Miklós
, a DVTK fiatal vezetőedzője korábban dolgozott együtt Aczéllal, épp emiatt élvezetes mérkőzésre számít mert tudja, hogy kollégája is a kombinatív, támadó focit helyezi előtérbe. Benczés azért folytatná a hazai remeklést:

„Annak ellenére nem lesz könnyű mérkőzés, hogy a szurkolóink már szinte most elkönyvelik a három bajnoki pontot. Ezt a lecet magunknak tettük magasra, mert valóban nagyszerű eredménysort produkáltunk eddig hazai pályán. De nem téveszthetjük meg magunkat, sokat kell dolgoznunk azért, hogy ismét győzelemmel tudjuk megörvendeztetni a szurkolókat. Többen is sérüléssel bajlódnak a Haladás keretéből és több játékrendszerrel kisérletezik Aczél Zoltán, ami nehezíti a dolgunkat, de teljesen mindegy, mivel rukkol ki az ellenfél, nekünk csak egy célunk lehet: a hazai sikerszéria folytatása.”

A szakember azt is elárulta, hogy a Budapest Honvéd ellen a csapatkapitányi karszalagot azért Budovinszky Krisztián viselhette Lippai Ákos helyett, mert a védő korábban kevés lehetőséget kapott, amikor a fővárosiakat erősítette, ezzel pedig azt szerette volna éreztetni vele, hogy a miskolci csapat megbecsült tagja. „Egyszeri alkalomról volt szó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik