Foci

Szabics lett szeptember legjobbja

A Sturm Graz rajongói a magyar válogatott támadót választották meg csapatuk legjobbjának szeptemberben.

Szabics Imre volt szeptember legjobbja a Sturm Graz szurkolói szerint, honfitársunk pedig tarolt a szavazáson, ugyanis a voksok hatvan százalékát bezsebelte. Az osztrák klub honlapjának a magyar támadó elmondta, hatalmas megtiszteltetés ez neki, mivel mindig is a grazi drukkereket tartotta Ausztria legjobb szurkolótáborának.

Szabics eddig négy találatnál jár a bajnokságban, ezzel pedig Darko Bodullal karöltve vezeti a házi góllövőlistát. A magyar játékos életét az utóbbi időben kisebb bokasérülés keseríti, ám elmondása szerint egyre jobb az állapota, így reméli megússza műtét nélkül.

A szezonra kitűzött célként természetesen a címvédést nevezte meg: „Mindig csapatban szoktam gondolkodni, az a lényeg, hogy együtt jól szerepeljünk. Tavaly senki sem egyénieskedett, ha ezt most is tartani tudjuk, akkor összejöhet az újabb bajnoki cím”.

A Sturm jelenleg a hatodik az osztrák pontvadászatban nyolc egységgel lemaradva az éllovas Admirától. A csapat az Osztrák Kupában is még talpon áll, a Graz épp szerdán jutott be a legjobb nyolc közé, Szabics egy gólpasszal villant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik