Foci

Először nyertek női labdarúgóink az Eb-selejtezőben

Bulgáriában nyert a magyar női labdarúgó-válogatott az Európai-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki játéknapján.

Az Izland elleni peches vereség után Kiss László szövetségi edző együttese a szintén pont nélkül álló bolgár válogatott otthonában lépett pályára.

A mieink a Szőcs Réka – Demeter Réka, Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina – Smuczer Angéla, Rácz Zsófia (Méry Rita, 85.), Jakab Réka (Nagy Anett, 80.), Sipos Réka – Vágó Fanny (Tóth I Alexandra), Pádár Anita összeállításban szerepeltek a találkozón – számol be az mlsz.hu oldal.

A mérkőzés végig egyoldalú volt, amit a staitsztikák is alátámasztanak: a mieinknek 11 kapura tartó lövésük volt a 90 perc alatt, a hazaiaknak egy sem. Az első gólt a 24. percben szereztük, ekkor a Pádár Anita ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Vágó Fanny váltotta gólra. Vágó a 33. percben akciógólt is szerzett, három perccel később pedig Sipos Réka volt eredményes, így háromgólos magyar előnnyel ért véget a félidő.

A második játékrészben is maradt a nyomasztó magyar fölény, és néhány kihagyott helyzet után a 71. percben Sipos egy látványos, 20 méteres emeléssel állította be a 4-0-s végeredményt.

Eredmény – női labdarúgó Eb-selejtező
Bulgária-Magyarország 0-4
gólszerzők: Vágó (2), Sipos (2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik