Foci

Tévezt súlyosan megbüntették

Kéthetes eltiltást és négy heti fizetésmegvonást kapott Carlos Tévez, a Manchester City argentin támadója.

Nem egyszer foglalkoztunk már a dél-amerikai ügyével, azért nem árt feleleveníteni a történteket: szeptember 27-én a Manchester City Münchenben vendégeskedett a Bajnokok Ligája keretein belül, Roberto Mancini vezetőedző pedig be akarta cserélni Carlos Tévezt, aki ezt állítása szerint megtagadta.

Az olasz szakember már a meccs után amiatt puffogott, hogy ő végzett az amúgy rendkívül tehetséges gólvágóval, Tévez mindeközben azzal védekezett, hogy félreértés történt. A klub természetesen vizsgálatot indított az ügyben, melynek során kiderült, a játékot nem, a bemelegítést azonban megtagadta az argentin, a City vezetői szerint pedig ez nagyjából ugyanazt jelenti. Úgy volt, már pénteken pont kerülhet az ügy végére, az Etihad Stadium környékén azonban nagy volt a csend, minden bizonnyal a vasárnapi (amúgy történelmi sikerrel zárult) városi rangadó miatt.

 

Kedden késő este aztán a klub közleményt jelentetett meg a hivatalos honlapon, mely szerint a labdarúgót két hétre eltiltották (ezt nagy valószínűséggel már le is töltötte, mivel az eset óta nem játszott tétmeccset), illetve megvonták egyhavi bérét, ami Tévez esetében 800 ezer fontot jelent. A játékost és a profi labdarúgókat tömörítő szervezetet (PFA) is írásban tájékoztatta a City a bírságról.

Az indoklás szerint Tévez öt pontban sértette meg a szerződését, ezt az öt pontot pedig könnyedén össze lehet foglalni: nem állt csapata rendelkezésére amikor szükség volt rá, márpedig ez kutya kötelessége. A honlapon ezt hosszabban fejtegették, de a lényeg az ez.

A focistának természetesen megvan rá a lehetősége, hogy fellebbezzen, tizennégy napon belül kell mindezt megtennie – már persze, ha szeretné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik