Foci

Nápolyban bukott az Udinese, ismét nyert a Milan

Nocerino triplázott a címvédőnél, miközben az Inter és a Lazio ikszelt, a Roma pedig kikapott az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Nyolc mérkőzést is rendeztek szerda este a Serie A-ban, ahol ezúttal az 1-1 volt a slágereredmény, hiszen a találkozók fele így végződött.

A forduló előtt listavezető Udinese azonban csak örült volna a döntetlennek, a Napoli otthonában ugyanis nem sikerült pontot szerezniük. A hazaiak egy látványos összjáték után Lavezzi találatával már a 20. percben vezettek, majd a szünet előtt Maggio is betalált.

A Di Natale nélkül felálló vendégek erejéből a szépítésre sem futotta, így már csak a kedden a Fiorentinát legyőző Juventus veretlen az olasz bajnokság mostani szezonjában. A torinói gigász a tabellán is megőrizte a tegnap visszavett vezetést, az Udinese a második helyre csúszott vissza, de nagyon szoros az élmezőny.

A nap rangadója a Napoli sikerét hozta:

A címvédő Milan sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg, a piros-feketéknél Nocerino triplázott a vendég Parma ellen, mellette pedig Ibrahimovic is betalált. A nagyszerű formában futballozó Giovinco révén a vendégek sem távoztak lőtt gól nélkül, de a Milan 4-1-es győzelmének köszönhetően így is magabiztosan készülhet a szombati rangadóra az AS Roma ellen.

Nocerino remekelt, a második góljánál nagyon “elsült a lába”:

Milánó másik fele már nem lehet ilyen elégedett, az Inter ugyanis hiába szerezte meg a vezetést Sneijder távoli, megpattanó lövésének köszönhetően az Atalanta vendégeként, Denis még a szünet előtt egyenlített. A 89. percben Denis büntetőt hibázott, így az 1-1-es eredmény egészen a lefújásig nem változott.

Claudio Ranieri együttese a 16. helyet foglalja el a tabellán, miközben mai ellenfelük, az Atalanta annak ellenére is előttük van, hogy hatpontos levonással kezdték a szezont.

Az AS Roma együttese továbbra is hullámzóan teljesít, ezúttal a Genoa otthonában adták meg magukat Luis Enrique fiai. A hazaiak 2-1-re nyertek, Kucka a 89. percben szerezte a győztes gólt.

A Lazio nagy esélyt szalasztott el, hiszen ha saját közönségük előtt sikerült volna megverniük a Cataniát, a tabella élére állhattak volna. Ez azonban nem jött össze, Klose vezető találatára Bergessio a második félidőben válaszolni tudott, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A Bologna gárdája vendégként nyert 1-0-ra a Chievo Verona ellen, míg a Cesena-Cagliari és a Novara-Siena mérkőzésen 1-1 lett a végeredmény.

Eredmények – Serie A, 9. forduló
AC Milan-Parma 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Nocerino (30., 32., 92.), Ibrahimovic (73.), illetve Giovinco (78.)
Atalanta-Internazionale 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Denis (44.), illetve Sneijder (32.)
Cesena-Cagliari 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Candreva (45., 11-esből), illetve Nene (20., 11-esből)
Chievo-Bologna 0-1 (0-0)
Gólszerző: Acquafresca (53.)
Genoa-AS Roma 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Jankovic (38.), Kucka (89.), illetve Borini (82.)
Lazio-Catania 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Klose (17.), illetve Bergessio (63.)
Napoli-Udinese 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Lavezzi (20.), Maggio (44.)
Novara-Siena 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Gemiti (80.), illetve Calaio (17.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik