Foci

Megint tarolt a Manchester City

Az angol Ligakupában a Unitedet megalázó City 0-1-ről fordítva nyert a Wolves otthonában. A Pool és a Chelsea megizzadt.

A harmadik számú angol kupasorozatban a Manchester City azután lépett pályára, hogy a hétvégén a Premier League aktuális fordulójában idegenben 6-1-re legyőzte legfőbb riválisát, a Manchester Unitedet.

Roberto Mancini csapata ugyan a 18. percben hátrányban került a Wolverhampton Vanderers otthonában, de a féidő derekán már beindult a henger. Először Andy Johnson egalizált, majd Samir Nasri találatával már a Premier League listavezetője vezetett. A fordulás után aztán érvényesült a papírforma, taroltak a manchesteriek, de a hazai szurkolók ettől függetlenül jól érezték magukat. A nyílt küzdelemnek egy gólzáporos meccs lett a végeredménye.

Dzeko kettő vágott, a hazaiak O’Hara révén csak szépíteni tudtak.

A Stoke az élvonal egyik legszívósabb csapata, most a Liverpoolnak kellett vele megküzdenie. A 44. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, de a Pool a fordulás és a pihenő után nem sokkal Suarez révén egyenlített.

De még hogyan egyenlített Suarez:

Nagyon nehéz volt a dolga a hazaiakkal Kenny Dalglish csapatának, de az uruguayi támadó ismét bizonyította, ez az ő éve (is) lehet. A 85. percben szerzett góljával Suarez továbblőtte ugyanis a Liverpoolt.

Drámai körülmények között jutott tovább a Chelsea. Az angol sztárcsapatból két játékost is kiállítottak a hétvégi, Queens Park Rangers elleni bajnokin (1-0-ra ki is kapott Villas-Boas gárdája), és ezúttal is idő előtt mehetett zuhanyozni egy londoni focista, méghozzá Turnbull.

Az 58. percben fogyatkozott meg a Chelsea, amely ekkor még 1-0 arányban vezetett az Everton otthonában. A liverpooli csapat a 83. percben egyenlíteni tudott: Saha volt a gólszerző. A hosszabbítás második félidejében az Evertonból kiszórták Drenthét, az egalizált létszám után pedig már csak a vendégek tudtak megújulni: a 116. percben Sturridge megszerezte a győztes gólt.

A Newcastle a bajnokságban még veretlen, és bár a Blackburn ellen a sírból jött vissza, mégis kiesett. A 90. percben még 2-0-ra vezetett a hazai csapat, mégis hosszabbítás következett. Ott újra a Blackburn jutott előnyhöz, kétszer is, a negyedik hazai gólra már nem érkezett válasz – ugyanis az a 120. percben esett.

Eredmények – angol Ligakupa:
Wolverhamtpon Vanderers – Manchester City 2-5
gólszerzők: Milijas (18.), O’Hara (65.), illetve Johnson (37.), Nasri (39.), Dzeko (40., 64.), De Vries (54., öngól)
Stoke City – Liverpool 1-2
gólszerzők: Jones (44.), illetve Suarez (54., 84.)
Everton – Chelsea 1-2 – hosszabbítás után
gólszerzők: Saha (83.), illetve Kalou (38.), Sturridge (116.)
piros lap: Drenthe (107.), illetve Turnbull (85.)
Blackburn – Newcastle 4-3 – hosszabbítás után
gólszerzők: Rochina (5.), Yakubu (64., 11-esből), Pedersen (99.), Givet (120.), illetve Guthrie (90.), Cabaye (93.), Lovenkrands (105.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik