Foci

Lázokék kizúgtak a Német Kupából

Negyedik ligás ellenfelétől kapott ki a másodosztályú Duisburg a labdarúgó Német Kupában. Továbbjutott a Schalke, a Hertha, valamint Stieber Zoltán csapata, a Mainz.

A korábban a Vasasnál is futballozó Lázok János a kezdőcsapatban kapott helyet a Duisburg összecsapásán, de sok sikerélmény nem érte a másodosztályú együttest, hiszen kiestek a Német Kupából. Pedig papíron nem állt leküzdhetetlen akadály Lázokék előtt, ugyanis a negyedosztályú Holstein Kiel otthonába látogattak.

Az első félidőben nem született gól, de a második játékrészben felülkerekedtek a hazaiak. Az 54. percben Kazior, pár percre rá pedig Sykora is eredményes volt, a Duisburgon pedig magyar légiósa sem tudott segíteni. Lázokot a 75. percben lecserélték, az eredmény azonban már nem változott, 2-0-ra nyert a házigazda.

Így kaptak ki Lázokék:

Stieber Zoltán a kispadon nézte végig, ahogy csapata, a Mainz hosszabbításban harcolja ki a győzelmet a Hannover vendégeként. A rendes játékidőben nem esett gól, a ráadás elején viszont Ivanschitz betalált, ez pedig végül a Mainz továbbjutását eredményezte.

A hazaiak meglehetősen dühösek lehetnek, hiszen a hosszabbítás legvégén Ya Konan büntetőt hibázott, így elmaradt az egyenlítés.

A vendég Schalke 04 csapatában Raúl és Huntelaar is a kezdőben kapott helyet, ennek ellenére a másodosztályú Karlsruher SC ellen egészen a 81. percig képtelenek voltak betalálni. Akkor azonban Huntelaar megszerezte a vezetést a gelsenkirchenieknek, majd Matip duplázott, a Schalke pedig 2-0-ás sikerének köszönhetően továbbjutott.

Az élvonalbeli Hertha BSC a második félidőben döntötte el az összecsapást a negyedik ligában szereplő Rot-Weiss Essen vendégeként. A gólnélküli első játékrész után a folytatásban háromszor is betaláltak a berliniek, így összességében megérdemelten jutottak tovább.

Eredmények – Német Kupa, 2. forduló
Holstein Kiel – MSV Duisbug 2-0 (0-0)
RW Essen – Hertha BSC 0-3 (0-0)
Karlsruher SC – Schalke 04 0-2 (0-0)
Hannover – Mainz 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik