Foci

Budapesten ment tovább a DVTK a kupában

A labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójának keddi játéknapján a Diósgyőr, a Győr és a Haladás is továbbjutott.

A Diósgyőr a 25. percben szerezte meg a vezetést, egy szép vendégakció végén Tisza centerezését követően Carreno pofozta a labdát közelről a hálóba. A BKV Előre ettől elvesztette kezdeti lendületét, majd a miskolciak megduplázták előnyüket, Pál közelről bombázott a léc alá.

Fordulás után biztosan őrizte előnyét a borsodi gárda, igaz Fazekas révén szépíthetett volna a fővárosi együttes, a labda azonban a kapufán csattant. Ezt megtorolta a DVTK, Rakovic lőtt a bal alsóba. A hajrában aztán csak összejött a becsületgól a BKV-nak, egy kezezés miatt befújt büntetőt Baranyai értékesített, ám Carreno csapata negyedik, saját maga második góljával beállította az 1-4-es végeredményt.

 

Mindeközben a Haladás Sopron Bank Veszprémben vendégeskedett, a szombathelyiek azonban hiába dolgoztak ki több helyzetet, sokáig nem tudták megszerezni a vezetést. A 75. percben aztán egy szöglet utáni kavarodás végén a veterán Kenesei Krisztián nyolc méterről bombázta a léc alá a labdát. A végeredményt végül 0-2 lett, Sipos egy kapusról lecsorgó labdát lőtt a hálóba.

A tartalékos Győri ETO Jánossomorján vendégeskedett, a Rába-partiak pedig 9-2-re páholták el ellenfelüket. Koltai Tamás triplázni tudott.

A Kaposvári Rákóczi NB III-as csapata tovább menetel a sorozatban, ugyanis az élvonalbeli Zalaegerszeg kiejtése után az NB II Nyugati csoportjának második helyezettjét, a Gyirmótot is búcsúztatta a további küzdelmektől. Pedig a vendégek a második félidőben ledolgozták kétgólos hátrányukat, végül Major Ádám második találata döntött.

Eredmények – Magyar Kupa, 4. forduló
BKV Előre SC – DVTK 1-4 (0-2)
gólszerzők: Baranyai (84. – 11-esből) illetve Carreno (25., 89.), Pál Sz. (34.), Rakovic (72.)
Jánossomorja – Győri ETO 2-9 (0-5)
gólszerzők: Tóth K (48.), Szalka (71.) illetve Aleksidze (26.), Windecker (27.), Tokody (31.), Nicorec (32.), Koltai (39., 46., 68.), Varga T. (74.), Kiss Sz. (79.)
piros lap: Tóth K. (88.)
Kaposvári Rákóczi II. – Gyirmót FC 3-2 (2-0)
gólszerzők: Major (13., 71.), Vadas (32.) illetve Laki (47.), Makrai (60.)
Veszprém FC – Haladás Sopron Bank 0-2 (0-0)
gólszerzők: Kenesei (76.), Sipos (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik