Foci

Brazília-FIFA 1-0

A 2014-es labdarúgó vb házigazdái kiharcolták: a FIFA engedélyezi, hogy a 65 évesnél öregebb brazilok féláron juthassanak be a meccsekre.

A FIFA lehetővé teszi, hogy a 65 évesnél idősebb brazilok 50 százalékos kedvezményt kapjanak a vb belépőinek árából.

Ezt a nemzetközi szövetség főtitkára, Jerome Valcke jelentette be egy interjúban, miután megállapodást kötöttek a rendző ország kormányával.

Brazília elnöke, Dilma Rousseff nemrég megbeszélést folytatott Valckéval, és akkor tolmácsolta, hogy kormánya nem ért egyet azzal FIFA kéréssel, hogy teljes árú jegyek vegyenek az idős emberek is.

A 65 év felettiek ilyen jogát rögzítik a brazil törvények, és ezt a szambaország kabinetje szerint a FIFA-nak tiszteletben kell tartania.

“Amikor Rousseff elnök felvetette ezt a problémát, mondtam neki, nem akarjuk felülbírálni ezt a törvényt – mondta Valcke a Folha de Sao Paulo című újságnak.

“Ugyanakkor biztosak akarunk lenni abban, hogy különböző jogcímeken mások nem juthatnak majd olcsón jegyhez, pl. véradók, diákok, ex-játékosok, stb.”

Az egykori csatárklasszis, Romário és más brazil közéleti személyiségek is felszólították kormányukat, hogy álljon ki amellett, hogy a diákok is féláron kapjanak jegyet, szerintük ez brazil a brazil törvények szerint megilleti őket.

Következésképpen Brazília szuverenitását és az ezzel járó anyagi veszteséget a FIFA-nak is el kell fogadnia.

Valcke jövő héten Brazíliában tárgyal, többek között erről is, hogy főnöke, a FIFA-elnök Sepp Blatter kérésének megfelelve novemberben pontot tegyenek “mindenre”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik