Foci

Véber György távozik Pápáról

A Lombard Pápa Termál FC közös megegyezéssel szerződést bontott Véber György vezetőedzővel.

A klub a hivatalos honlapján közölte, hogy a csapat és a vezetőedző útjai elválnak. Véber György 2009 januárja óta irányította a Pápát, első fél évében máris az élvonalba vezette az együttest, amelyet két idényben is az NB I-ben tartott – előbb a tizenegyedik, majd a tizenharmadikként zárt az együttes.

A most zajló kiírásban nagyon jól indított a Lombard, a negyedik fordukóban például három győzelemmel és egy döntetlennel állt. Az elmúlt kilenc összecsapáson már mélyrepülést mutatott be a gárda, ugyanis a megszerezhető 27 pontból mindössze ötöt sikerült bezsebelni egy győzelem, két döntetlen és hat vereség formájában. Legutóbb hétvégén, Kecskemét zakózott a csapat, sima 3-0-ra nyert Tomislav Sivic együttese. Érdekesség, hogy a KTE először szerzett három pontot a Pápa ellen Sivic irányítása alatt.

 

A klub vezetősége az utóbbi idők eredménytelensége miatt a váltás miatt döntött, közös megegyezéssel bontottak szerződést Véberrel. Egyelőre a pályaedző, Kovács László látja el a tréneri feladatokat, az új vezetőedzőt a napokban nevezik meg. Akárki is lesz az utód, egyből egy nehéz meccsel indíthat, ugyanis szombaton délután a bajnoki címvédő Videoton látogat Pápára. A Vidi ráadásul zsinórban két zakón van túl, így Paulo Sousa fiai ki vannak éhezve a sikerre.

Nem ez volt az első edzőváltás az OTP Bank Liga 2011-12-es idényében, korábban Zalaegerszegen, a Ferencvárosnál, Újpesten és a Vasasnál is megköszönték a korábbi tréner munkáját. Zalában az a Prukner László vállalt munkát, akit a zöld-fehérektől küldtek el.

“Valamit lépnem kellett”
Honlapunk természetesen megkereste a Lombard FC tulajdonosát, Bíró Pétert is:

– Érett már Véber György menesztése? Mekkora szerepe volt ebben a kecskeméti vereségnek?

– Természetesen a Kecskemét elleni mérkőzés is nyomott latban, de az edzőváltásnál úgy gondolom hiba lenne egy mérkőzés alapján ítélkezni, így a jelenlegi helyzethez egy folyamat vezetett.

– Mi alapján bírálták el a vezetőedző munkáját?

– Pusztán matematikai szempontok alapján, az elmúlt kilenc meccsen a megszerezhető huszonhétből csak öt pontot sikerült begyűjtenünk, ami kevésnek találtunk. Ezt persze nem akarjuk Véber György nyakába varrni, mert szakmailag jó edzőnek tartjuk, ezért is dolgozhatott nálunk három évig. Ugyanakkor négy pontra vagyunk a kiesőzónától, valamit lépnem kellett.

– Lehet tudni, hogy kit/kiket szemelt ki a klub Véber György utódjául?

– Erről egyelőre még nem szeretnék beszélni, már az is megeshet, hogy a napokban megnevezzük az új vezetőedzőnket.

– Magyar, esetleg külföldi jelöltekben gondolkodnak Pápán?

– Elsősorban magyar. Úgy gondolom egy magyar Pro Licences edzőnek meg kell tudni oldania a pápai feladatokat. Jelenleg két-három változatunk is van, nem hinném, hogy eljutnánk addig, hogy külföldi edzőben kelljen gondolkodnunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik