Foci

Hatot számolt a City a Unitedre

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Manchester United az Old Traffordon a Premier League 9. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A két veretlen manchesteri óriás csúcsrangadóján húsz percig helyzet sem nagyon volt. A United ugyan irányította a mérkőzést, mégis a huszonkettedikben a City a semmiből megszerezte a vezetést.

David SilvaMilner baloldali összjáték végén Mario Balotelli elé került a labda, az olasz pedig tizenöt méterről, jobbal tökéletesen helyezett a bal alsó sarokba. Zsinórban negyedik meccsen negyedik gólja ez a csatárnak.

A gól után rendeződtek az erőviszonyok, mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes szituációk, de több találat már nem esett. Félidőben 0-1, a United szempontjából.

A második játékrész rögtön kiállítással indult. Balotelli előnyösebb pozicióban lépett ki Jonny Evans mellett, a védő pedig utolsó emberként, még éppen csak a büntetőterületen kívül lerántotta a gólszerzőt. A játékvezető azonnali pirosat mutatott fel az északírnek. Tíz emberrel a MU.

A hatvanadik percben formás támadás végén növelte előnyét a City. Ismét David Silva és James Milner bolondította a védőket, ezúttal a jobb oldalon. A kapu előtt keresztbe lőtt labdára ki más, mint Balotelli érkezett tökéletesen, és közelről passzolt a hálóba. Kétségkívül ő eddig a meccs embere.

Tíz perccel később újabb City-találat. Az égszínkékek ismét mattolták a vörösök védelmét. A gyors, pontos akció végén Sergio Agüero robbant be, és kotorta a kapuba a labdát. Az Old-Traffordon ritkán látható jelenet: a United-szurkolók elindultak hazafele, több mint negyed órával a lefújás előtt.

Darren Fletcher okos tekeréssel 1-3-ra szépített, de a java csak eztán következett. A United teljesen szétesett, a hosszabbításban négy perc alatt hármat kapott Ferguson csapata.

A csereként beállt Edin Dzeko szöglet után szerencsés körülmények között szerezte meg a negyediket: a bosnyák bal térdéről kontrollálatlanul pattant be a gólvonalon túlra, majd rá fél percre David Silva egyedül vihette rá De Geára, bebőrözve a kapust, 5-1-re módosította az állást.

A kegyelemdöfést pedig a kilencvennegyedik percben Dzeko adta meg, ziccerben passzolt el a kiszolgáltatott De Gea mellett.

Manciniék ezzel a történelmi, 6-1-es győzelemmel ötpontos előnyre tettek szert a Premier League-ben kilenc mérkőzés után.

Az MU történelmi veresége a Citytől:

Eredmények – Barclays Premier League, 9. forduló
Manchester United – Manchester City 1-6 (0-1)
Gólszerzők: Fletcher (81.) illetve Balotelli (22., 60.), Agüero (69.), Dzeko (89., 94.), David Silva (93.)
Piros lap: Evans (47.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik