Foci

Későn tért magához a Bayern, kikapott Hannoverben

Jó egy órán át szinte pályán sem volt a Bayern München, így hiába talált magára a hajrára, a Hannover kétgólos előnyét nem tudta behozni.

Már a huszonkettedik percben hátrányba került a Bundesliga listavezetője. Lahm belerúgott Cherundolóba a tizenhatoson belül, a büntetőt a születésnapos norvég, Mohammed Abdellaoue értékesítette. Rá tíz percre ráadásul emberhátrányba is kerültek Jupp Heynckes fiai. Egy tömegjelenet végén Jerome Boatenget szúrta ki magának a játékvezető, és azonnali pirossal lezavarta a pályáról.

A második játékrész elején ráadásul egy újabb szerencsétlen gólt kapott a Bayern: Christian Pander távoli lövése pattant meg Luiz Gustavón, 2-0. Mindez együttesen úgy tűnt, megpecsételi a vendégek sorsát.

Azonban a hatvanharmadik percben második sárga lappal Cherundolo is elhagyta a játékteret, ez a momentum pedig nagyon felhozta a münchenieket. David Alaba előbb szépített, majd Bastian Schweinsteiger lőtt kapufát. Végül Mario Gomez esett el gyanús körülmények között a büntetőterület belül, de a játékvezető sípja ezúttal néma maradt.

Így a Bayern elszenvedte szezonbeli első vereségét idegenben, a Hannover pedig feljött a tabella negyedik helyére.

Bayern-baki Hannoverben:

Eredmény – Bundesliga, 10. forduló
HSV Hannover – Bayern München 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Abdellaoue (22. – 11-esből), Pander (50.) illetve Alaba (83.)
Piros lap: Cherundolo (63.) illetve Boateng (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik