Foci

15 év után nyert újra otthon a Queens Park Rangers

A Chelsea elleni nyugat-londoni derbit Helguson büntetőjével nyerte meg a PL újonca. Ez az első hazai sikere a QPR-nek, mióta visszajutott az élvonalba.

A 1995/96-os, kieséssel végződő szezon óta nem láttak a szurkolók első osztályú győzelmet a Loftus Roadon. Bár az idei kiírásban már kétszer elhozták idegenből a három pontot, hazai környezetben csupán döntetlenekre futotta.

A hosszúra nyúló böjt után elégtételt jelenthet a Rangers-drukkereknek, hogy a jóval nagyobb nevű városi rivális Chelsea-t győzték le.

Ehhez azonban kellett némi játékvezetői segítség is. Chris Foy már a tizedik percben tizenegyest ítélt a vendéglátóknak. David Luiz ütközött Heidar Helgusonnal. Kicsit talán szigorú ítélet, de be lehetett fújni.

A büntetőt a sértett a jobb felsőbe emelte.

A harmincharmadik percben viszont már csúnyán belenyúlt a mérkőzésbe a bíró. José Bosingwa és Shaun Wright-Phillips versenyfutása és kölcsönös mezrángatása a Chelsea portugál védőjének azonnali kiállításával végződött. Sőt, rá nyolc percre Didier Drogbát is leküldte, amiért Adel Taarabt lábára páros lábbal csúszott rá a veterán csatár. Ez utóbbi jogosnak tűnt.

A mérkőzés hátralévő részében, főleg a második félidőben még nyolc mezőnyjátékossal is be-beszorította a Chelsea a QPR-t, de gólt nem tudott szerezni. Buzsáky Ákos szűk tíz percre állt be, maradandót nem alkotott.

Ezzel a királykékek elszalasztották a lehetőséget a második hely megszerzésére, így a Manchester United csúnya botlása kihasználatlanul maradt Villas-Boasék számára.

A QPR történelmi sikere:

A Spurs már ötödik a tabellán

A Tottenham Hotspur viszont tovább kapaszkodik felfelé a tabellán, miután idegenben győzték le a Blackburn Roverst, Rafael van der Vaart duplájával.

Eredmények – Barclays Premier League, 9. forduló
Queen’s Park Rangers – Chelsea 1-0 (1-0)
Gólszerző: Helguson (10.)
Piros lap: Bosingwa (33.), Drogba (41.)
Blackburn – Tottenham 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Formica (27.) illetve Van Der Vaart (15., 53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik