Foci

Kikapott női labdarúgó-válogatottunk

Egygólos vereséget szenvedett  Izland csapatától Európa-bajnoki selejtezőn, Pápán a magyar női labdarúgó-válogatott.

A csoportgyőzelemre is esélyes izlandiak két győzelem és egy döntetlen után érkeztek első idegenbeli Eb-selejtezőjükre, míg a mieink két elvesztett találkozót követően első alkalommal léptek pályára hazai környezetben.

Kiss László szövetségi edző a Szőcs Regina – Demeter Réka, Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina – Smuczer Angéla, Rácz Zsófia, Sipos Lilla (Tóth I Alexandra, 80.), Papp Dóra (Szuh Erika, 71.) – Vágó Fanny, Pádár Anita összeállításban szerepeltette csapatát.

A mieink helyenként nagyszerűen játszottak, végig egyenrangú ellenfelei voltak az izlandiaknak, és a helyzetek alapján akár a három pontot is megszerezhették volna. A találkozó két legnagyobb lehetősége is a magyar válogatott előtt adódott, ám Vágó Fanny lövését mindkét alkalommal védte a vendégek kapusa.

A 68. percben az izlandiak egyik beívelését követően megszületett a meccs egyetlen gólja, Larusdottir talált közelről a kapuba, a labda éppen csak áthaladt a gólvonalon. Az izlandiak ezzel megnyerték a mérkőzést, míg a mieink egy rendkívül peches vereség után továbbra is pont nélkül állnak a csoportban.

“Mindennel elégedett vagyok, kivéve az eredménnyel” – fogalmazott a lefújás után Kiss László. “Nagyon jól játszottunk, úgy gondolom, ezzel a teljesítménnyel tudtunk néhány hívet szerezni a női labdarúgásnak itt Pápán. A lányok hozzáállása, játéka közel tökéletes volt, sajnálom, hogy végül az izlandiak sematikus futballja vezetett eredményre.”

A Kiss László irányította válogatott jövő csütörtökön Bulgáriában lép pályára következő selejtezőjén.

A selejtezőcsoportokból a győztesek mellett a legjobb második is egyből Eb-résztvevőnek érezheti magát, míg további hat csoportmásodik rájátszásban küzd meg három svédországi helyért.

Eredmény – Eb-selejtező
Magyarország-Izland 0-1 (0-0)
gólszerző: Larusdottir (68.)
A csoport állása: 1. Izland 10 pont/4 mérkőzés, 2. Belgium 4/2, 3. Norvégia 3/2 (7-3), 4. Észak-Írország 3/1 (1-0), 5. Bulgária 0/2 (0-7), 6. Magyarország 0/3 (1-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik