Foci

Gera nélkül nyert a West Bromwich Albion

A Premier League kilencedik fordulóbában városi rangadót nyert a WBA, de Gera Zoltán nem kapott szerepet a csapatban.

Birminghamben hamisíthatatlan városi rangadót rendeztek. Az Aston Villa ebben az évben is a középcsapatok egyik legjobbja, a forduló előtt a 8. helyen állt a Premier League-ben.

A West Brom három ponttal lemaradva a Villától a 11. pozícióban várhatta a nagy meccset, amely a klub 100. idegenbeli PL-találkozója volt.

Kemény játék folyt a pályán a 90 perc során, gyakran kellett ápolni a játékosokat, a 19. percben már cserélnie is kellett Roy Hodgsonnak, a WBA menedzserének (a 41. percben McLeish hajtott végre cserét Hutton sérülése után a hazai oldalon). A 23. percben megszerezte a vezetést a Villa, Darren Bent értékesítette a tizenegyest, amelyet Billy Jones szabálytalansága után kaptak.

A 35. percben Herd utolsó emberként szabálytalankodott, 11-eshez jutottak a vendégek is, de Brunt elhibázta a 11-est. Herdet a játékvezető kiállította. A mezőnyfölény a félidő végén testesült meg az egyenlítésben Olsson volt eredményes (1-1).

A fordulás után 12 perc kellett a WBA-nak a vezetés megszerzéséhez, akkor Scharner talált be Given kapujába. Nagy volt a küzdelem a későbbiekben is, a játékosok odatették magukat. Talán emiatt nem állt be Gera Zoltán, aki így nem tért vissza a Premier League-be ezen az estén (Fülöp Márton is a kispadon maradt.).

A találkozó összefoglalója:

A Newcastle folytatja kiváló szereplését, a kilencedik meccsén sem kapott ki, sőt! Ugyan sokáig döntetlenre állt a Wigan ellen, a 81. percben csak behúzta ötödik sikerét is.

A Sunderland is a hajrában verte a Bolton Wanderers csapatát, előbb Sessegnon, majd Niklas Bendtner volt eredményes. Bogdán Ádám a kispadon ült.

A Wolverhampton nem bírt a Swansea csapatával, vagy inkább fogalmazzunk úgy, az újonc óriási lehetőséget szalasztott el. A 84. percig 2-0-ra vezetett a Swansea, ám mégis döntetlenre végezte a felek.

Eredmények – Premier League
Wolverhampton Wanderers – Swansea 2-2
gólszerzők: Doyle (84.), O’Hara (85.), illetve Graham (23.), Allen (35.)
Aston Villa-West Bromwich Albion 1-2
gólszerzők: Bent (23., 11-esből), illetve Olsson (45.), Schraner (57.)
piros lap: Herd (35.) – Aston Villa
Bolton-Sunderland 0-2
gólszerzők: Sessegnon (82.), Bendtner (90.)
Newcastle-Wigan 1-0
gólszerző: Cabaye (81.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik