Foci

Csereembere nyert meccset a Vasasnak

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati mérkőzésén a Vasas-Híd hazai pályán 1-0-ra legyőzte az MVM Paksot, Marko Simic lőtte a gólt.

A vendég Paks kezdett vehemensebben Angyalföldön, a tolnaiak előtt két lehetőség is adódott az első negyedórában, a nagyobbat Böde hagyta ki, aki kissé megilletődött a kapujából kivetődő Ilizitől, pedig egy az egyben vihette a labdát a hálóőrre.

A 18. percben aztán már a Vasas járt közel a gólhoz, azonban Bárányos löketét a jobb kapufára tolta Csernyánszki. Kisvártatva Farkas Balázs vette célba a kaput távolról, majd Ilizi két bravúrja, illetve egy védő önfeláldozó mentése kellett, hogy ne kerüljön előnybe a Paks. Az első felvonás utolsó tizenöt percére kissé alábbhagyott a lendület mind a két oldalon, így 0-0-ról várhatták a csapatok a folytatást.

 

A második félidőben inkább távolról kísérleteztek a csapatok, ám ezzel nem adtak sok munkát a két portásnak, Beliczky ugyanakkor egy ízben közelről tornáztatta meg Csernyánszkit, aki bravúrral védett. A vendégek kapusa aztán a 80. percben újabb nagy védést mutatott be, Gáspár egy szögletet követően bólintott, a labda azonban elakadt a gólvonalon álló hálóőrben.

Már azt hihettük, hogy gól nélkül telik le a kilencven perc, ám a 85. percben egy szép hazai akció végén Dajic lépett ki a védők közül, majd Simichez centerezett akinek nem okozott gondot az üres kapuba gurítani. A Paksnak ugyanakkor így is megvolt az esélye, hogy egalizáljon, ugyanis Beliczkyt állította ki a játékvezető egy csúnya belépő után, ám a vendégek nem éltek a lehetőséggel, így a Vasas otthon tartotta a három pontot.

A piros-kékek folytatják veretlenségi sorozatukat, a hazaiak ugyanis legutóbb augusztus 13-án kaptak ki az élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző, Vezette: Takács János

Vasas-Híd – MVM Paks 1-0 (0-0)

Vasas: Ilizi – Sütő, Kovács G., Gáspár, Casal – Farkas B., Mehmedagic – Kulcsár (Simic, 59.), Bárányos (Ferkó, 74.), Dajic (Jokic, 90.) – Beliczky Vezetőedző: Marijan Vlak

Paks: Csernyánszki – Szatmári, Éger, Fiola, Csehi – Bartha (Magasföldi, 63.), Böde, Heffler T., Sipeki – Kiss T. (Montvai, 63.), Vayer Vezetőedző: Kis Károly

gólszerző: Simic (85.)

sárga lap: Mehmedagic (70.)

piros lap: Beliczky (86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik