Foci

Nyert az Arsenal, a Barcelona és a Milan a BL-ben

A Bajnokok Ligájában remekel az otthon bukdácsoló Arsenal, nyert a Barca és a Milan is a legrangosabb sorozat szerdai játéknapján.

A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a 4 pontos Arsenal azzal a tudattal lépett pályára a Marseille otthonában, hogy egy esetleges győzelemmel óriási lépést tehet a továbbjutásért. Hogy miért? Mert az ellenfél két kör után hibátlan volt, a Dortmund pedig csak 1 ponttal állt a forduló előtt.

Arsene Wenger a Szczęsny, Mertesacker, Koscielny, André Santos, Jenkinson, Rosický, Arteta, Song, Van Persie, Walcott, Arshavin kezdő tizenegyet dobta be a francia kikötővárosban, de a találkozót a cserék döntötték el.

Kevesen gondolták volna, hogy a 92. percben születik meg a győztes találat, de így történt és a londoniak örülhettek. Gervinhótól elpattant egy labda, azonban senki nem figyelt a közelben ólálkodó Ramsey-re, aki a kapuba bombázott. Az Arsenal átvette a vezetést a csoportban.

Itt az Arsenal győztes gólja a 92. percben:

A másik találkozón az ebben a szezonban még önmagát kereső Dortmund simán, 3-1-re kikapott az Olimpiakosz Pireusz otthonában. Ezzel lecsúszott a kvartett utolsó helyére.

A G-csoport meglepetéscsapata, az APOEL Nicosia nagy erőpróba előtt állt, hiszen a Zenit legyőzése, majd a Sahtar Donyeck ellen elért idegenbeli döntetlen után a Porto otthonában kellett helytállnia. Ez végül sikerült is, hiszen Hulk szokásos góljára öt perc múlva válaszoltak a ciprusiak. Érdekesség, hogy a mérkőzésen 11 sárga lapot osztott ki a játékvezető, és ebből 8-at a hazaiaknak.

Hulk szabadrúgásában a kapus is benne volt:

A csoport másik mérkőzésén a Donyeck és a Zenit igazi gólpárbajt vívott, és ebben sajnos nem volt része a szentpétervári Huszti Szabolcsnak, aki a kispadon kapott helyet. A Zenit a 11. percben elhibázott egy büntetőt Shirokov révén és ez meg is bosszulta magát, természetesen a hazaiak találtak be, meg is fordították az eredményt a szünetig. Hiába, mert Fayzulin a 60. percben ismét egalizált (2:2) – ez is maradt a végeredmény.

A H-csoportban a két óriás hazai győzelemmel lépett egyet a továbbjutás felé. Sokan azt várták, gólfesztivál lesz a Nou Campban és a San Sirróban is. Bebizonyosodott ugyanakkor, hogy ma már nem egyszerű az előre papírforma találkozónak kikiáltott 90 percek során virítani.

A Barcelona hamar, a 10. percben megszerezte a vezetést Iniesta révén a Plzen ellen. A csehek már a Milannak is nehezen adták meg magukat, most is jól összerakták a védekezésüket, és nem roppantak össze. Iniesta egyébként hetedik BL-találatát szerezte Messi gólpassza után.

A Barca uralta a játékot, a 75. percben például 70 százalékos arányban birtokolta a labdát. A 82. percben a második hazai gól – David Villa révén – legalább annyira izgalomba hozta a Nou Camp közönségét, mint az a tény, hogy Messi lebandukolt az oldalovonal mellé ápoltatni magát: a bokáját fogta. Később visszatért a pályára, kérdés, mi lesz a diagnózis a találkozó után.

A Milan az Abbiati, Taiwo, Nesta, Abate, Bonera, Van Bommel, Aquilani, Nocerino, Boateng, Ibrahimović, Cassano összeállításban kezdte a meccset a BATE Boriszov ellen. A fehéroroszok a 20. perc után tértek magukhoz a kezdeti olasz rohamok után, de hiába, mert a 31. percben Zlatan Ibrahimovic 80. BL-találkozóján meglőtte a 25. gólját (1:0).

A Milan a későbbiekben nem nagyon erőltette meg magát, de a 70. percben a remekül játszó Boateng is beköszönt Gutornak (2:0), így a milánóiak végül lemásolták a Barcát. A két csapat fej fej mellett halad a továbblépés felé.

Boateng nagy gólt lőtt:

A Chelsea Genk ellen aratott 5-0-s győzelméről és a Valencia leverkuseni vereségéről itt olvasható több információ.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. csoportkör
F-csoport:
Olimpique Marseille-Arsenal 0:1 (0:0)
gólszerző: Ramsey (92.)
Olimpiakosz Pireusz-Borussia Dortmund 3:1 (2:1)
gólszerzők: Holebas (8.), Djebbour (41.), Modesto (79.), illetve Lewandowski (26.)
G-csoport:
Porto-APEOL Nicosia 1:1 (1:1)
gólszerzők: Hulk (13.), illetve Almeida (19.)
Sahtar Donyeck-Zenit Szentpétervár 2:2 (2:1)
gólszerzők: Willian (15.), Adriano (45.), illetve Shirokov (33.)
H-csoport:
Milan-BATE Boriszov 2:0 (1:0)
gólszerzők: Ibrahimovic (33.), Boateng (70.)
Barcelona-Viktoria Plzen 2:0 (1:0)
gólszerzők: Iniesta (10.), Villa (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik