Foci

BL-csoportkör, 3. forduló – gólok és nyilatkozatok 1.0

Agüero az utolsó pillanatban szerzett győztes gólt, Rooney büntetőből duplázott a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Kedden nyolc mérkőzést rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójából, az A-, B-, C- és D-csoport csapatai léptek pályára.

Ebben a szakaszban már kirajzolódnak az erőviszonyok, és az eddig gyengébben teljesítő együttesek talán az utolsó lehetőségüket kapják meg arra, hogy harcba szálljanak a továbbjutást jelentő helyekért. Nem csoda, hogy kiélezett küzdelmekre volt kilátás, és bizony volt olyan helyszín, ahol csak a drámai végjáték döntött.


A-csoport – Napoli-Bayern München (1 : 1):

A halálcsoport élén álló két együttes egymással meccselt, és nem kellett sok idő hozzá, hogy a német bajnokságban is élen álló, idén remeklő bajorok megszerezzék a vezetést a nápolyi katlanban: a 2. percben Kroos maradt üresen középen, majd laposan a jobb sarokba lőtt.

A Napoli csak elvétve jutott el a Bayern kapujához, de így is ki tudtak egyenlíteni még az első félidőben, miután Maggio beadását Badstuber a saját kapujába továbbította. A vendégek a második játékrészben még kihagytak egy büntetőt (Gomez lövése ki sem pattant De Sanctisról), végül maradt az 1 : 1, úgy, hogy a dél-olasz együttes játékosai nem találták el az ellenfél kapuját.

Walter Mazzarri, a Napoli mestere nem búslakodott a döntetlen miatt: “Egy nagyon erős ellenfél ellen játszottunk, úgyhogy örülünk a pontszerzésnek. Jó játszottunk, szerintem igazságos a döntetlen. A Bayern mindenre képes, ha náluk van a labda, és fizikailag is nagyon erősek, ami jól érezhető akkor, ha nyomás alatt tartják az ellenfelet”.

A bajorokat irányító Jupp Heynckes többet bosszankodhatott: “Jó teljesítményt nyújtottunk, irányítottuk a mérkőzést, nem lett volna érdemtelen a győzelmünk. A Napoli veszélyes ellenfél, mindig ébernek kell lenni ellenük, ennek ellenére az egyenlítésig egyszer sem hagytuk őket helyzetbe kerülni. Szerencsétlen gólt kaptunk, de mi is hibázhatunk”.



Manchester City-Villarreal (2 : 1):

Roberto Mancini, a ManCity vezetőedzője a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, mindegy hogyan, de be kell gyűjteniük a három pontot. A Villarrealt persze nem túlzottan érdekelte az olasz mester kívánsága, Cani gyors találata révén kisebb meglepetésre előnybe kerültek az angol bajnokság listavezetőjének otthonában.

A City Marchena öngóljának köszönhetően a szünet előtt egyenlített, de a vezető gól csak nem akart összejönni. A hosszabbítás utolsó másodperceiben, a 93. minutumban aztán szinte felrobbant a manchesteri stadion, ugyanis Agüero egy jobb oldali beadás után közelről a hálóba passzolt, így Dzekóék egy pontra csökkentették a hátrányt a Napolihoz képest.

Roberto Mancini szívéről nagy kő hullhatott le a találkozó legvégén: “Megérdemeltük a győzelmet, bár a Villarreal nagyon veszélyesen kontrázott, és kifejezetten jól játszottak. A győztes gólunk fontos találat volt, hiszen így most minden nyitott a csoportban” – mondta a City menedzsere.



B-csoport – Lille-Internazionale (0 : 1)

A Serie A-ban bukdácsoló Inter számára ezúttal a BL-ben jött el a javítási lehetőség, a milánóiak már a sérüléséből felépülő Sneijderrel kiegészülve vághattak neki a könnyűnek nem ígérkező francia túrának.

Az Inter számára végül egyetlen gól is elég volt a boldogsághoz, Pazzini az első félidő közepén talált be egy kapáslövéssel, Claudio Ranieri együttese így már vezeti a csoportját.

“Még mindig hosszú út áll előttünk, hogy visszanyerjük a legjobb formánkat, de keményen dolgozunk ezen. Az ilyen eredmények jót tesznek a játékosok önbizalmának, ezen az úton kell folytatnunk” – fogalmazott az Inter mestere.



CSZKA Moszkva-Trabzonspor (3 : 0)

A vendég törökök alaposan megfáztak az orosz fővárosban: Doumbia révén a CSZKA már a szünetre is előnnyel vonult, majd a második játékrészben Cauna is betalált, hogy aztán a végén ismét Doumbia legyen eredményes egy nagyszerű góllal.



C-csoport – Otelul Galati-Manchester United (0 : 2)

Bukarestben az új BL-szezon első győzelmére hajtott a Manchester United, és Sir Alex Ferguson gárdája végül érvényesítette is a papírformát. Mindez a vártnál talán nehezebben ment, az első félidőben nem esett gólt, majd a folytatásban egy büntetőből Rooney juttatta előnyhöz a vendégeket.

Nem sokkal később Vidicet kiállították, de miután a legvégén a román bajnoktól is leküldtek egy játékost, Rooney harcolt ki egy újabb tizenegyest, majd értékesítette is azt.

Sir Alex Ferguson a második félidei játékkal lehetett inkább elégedett: “Az első játékrészben nagyon megnehezítették a dolgunkat a hazaiak. A szünet után sokat javultunk, Nani fantasztikus volt, Rooney játékba lendült. Elégedett vagyok az eredménnyel” – értékelt a skót szakember.



Basel-Benfica (0 : 2)

A Basel az előző körben pontot rabolt a MU otthonából, ezúttal azonban saját közönségük előtt még döntetlenre sem futotta a Benfica ellen. A vendégek César találatának köszönhetően már a 20. percben vezettek, a második félidőben pedig Cardozo is megtalálta az utat a gólvonal mögé.

A Benfica az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le, de az eredményen ez már nem változtatott. A portugálok vezetik a csoportot két ponttal a ManUtd előtt.



D-csoport – Real Madrid-Olympique Lyon (4 : 0)

Régi ismerősét fogadhatta a királyi gárda Madridban, akikhez korábban inkább kellemetlen emlékek fűzték a Realt, de tavasszal nagyobb gond nélkül léptek túl a Lyon csapatán a BL nyolcaddöntőjében. A franciák most nagy verést kaptak, az első gól ráadásul volt játékosuktól, Benzemától érkezett.

Khedira találata nyitotta a második félidőt, majd Lloris öngólja után talán a legvérmesebb Lyon-szurkolók is elkönyvelték a vereséget. Sergio Ramos azért még ráhúzott egyet, 4-0-ra nyert José Mourinho csapata.

A Real szakvezetője elégedetten nyilatkozhatott: “Már az első perctől érezhető volt, hogy a győzelemre hajtunk. Fontos, hogy már kilenc pontunk van, főleg így, hogy a Lyon és az Ajax is csak négy egységgel áll. A fő célunk, hogy megnyerjük a csoportot, és ettől már nem járunk messze” – fogalmazott Mourinho.



Dinamo Zagreb-Ajax Amsterdam (0 : 2)

A zágrábi Dinamo továbbra is pont nélkül áll a csoportban, miután hazai pályán vereséget szenvedtek az Ajax együttesétől is. A hollandok a gólnélküli első félidő után fordították a maguk javára a találkozót, ennek köszönhetően pedig ugyanúgy négy pontjuk van, mint a Lyon csapatának.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. forduló, kedd
A-csoport:
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 1:1 (1 : 1)
Gólszerzők: Badstuber (39., öngól), illetve Kroos (2.)
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 2:1 (1:1)
Gólszerzők: Marchena (43., öngól), Aguero (93.), illetve Cani (4.)
Az állás: 1. Bayern München 7 pont, 2. Napoli 5, 3. Manchester City 4, 4. Villarreal 0

B-csoport:

Lille (francia)-Internazionale (olasz) 0:1 (0:1)
Gólszerző: Pazzini (21.)
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
Az állás: 1. Internazionale 6, 2. CSZKA Moszkva 4 (7:5), 3. Trabzonspor 4 (2-4), 4. Lille 2

C-csoport:

Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 0:2 (0:0)
Gólszerzők: Rooney (64., 90., mindkettőt 11-esből)
Kiállítva: Perendija (89.), illetve Vidic (66.)

FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 0:2 (0:1)
Gólszerzők: César (20.), Cardozo (75.)
Kiállítva: Emerson (Benfica, 86.)

Az állás: 1. Benfica 7, 2. Manchester United 5, 3. Basel 4, 4. Galati 0

D csoport:

Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 4:0 (1:0)
Gólszerzők: Benzema (19.), Khedira (47.), Lloris (55., öngól), Ramos 81.)

Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 0:2 (0:0)
Gólszerzők: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)

Az állás: 1,. Real Madrid 9, 2. Ajax 4 (2-3), 3. Lyon 4 (2-4), 4. Zagreb 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik