Foci

Manchester a BL-ben is menetel

A Manchester United és a Manchester City is győzelemmel tudta le a Bajnokok Ligája harmadik fordulóját. Keddi összefoglaló.

Az A csoportban a Bayern München Nápolyba látogatott, a hazaiak pedig annyira rápörögtek az összecsapásra, hogy már a délutáni órákban megkéseltek két német drukkert… A meccs elején már a bőrnadrágosok voltak harapósabbak, ugyanis alig telt el egy perc az összecsapásból, amikor már a hálóban táncolt a labda, Boateng passzát Kroos értékesítette.

A hazaiak joggal reklamálhattak volna büntetőért Bastian Schweinsteiger kezezését követően, majd úgy egyenlítettek, hogy egyszer sem találták el a kaput: a menteni igyekvő Badstuberről pattant a saját kapujába a laszti. Fordulás után kapott egy ajándékbüntetőt a München, Gomez próbálkozását azonban fogta az amúgy is jól védő De Sanctis. A folytatásban még itt is, ott is sikerült kihagyni pár ordítóan nagy ziccert, nem jutottak dűlőre a felek, az 1-1-el ugyanakkor a játék képe alapján a Napoli lehet elégedettebb.

A csoport másik meccsén a Manchester City fogadta a Villarrealt, a spanyolok pedig némi meglepetésre már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A kiélezett találkozó első félidejében aztán egyenlített a City, Marchena öngólja után 1-1 lett az állás. Fordulás után már sokkal összeszedettebben játszottak Roberto Mancini fiai, majd a csereként beálló Sergio Agüero hajrábéli találatával sikerült elsüllyeszteni a Sárga Tengeralattjárót.

A találkozó góljai:

A B jelű négyes egyik meccsét korábban rendezték, a CSZKA Moszkva megszerezte első győzelmét a török Trabzonspor ellen.

Este a 2010-es győztes Internazionale Franciaországban, a Lille-nél járt, a milánóiak pedig sokkal jobban játszottak ellenfelüknél. Ennek megfelelően a Nerazzuri szerzett vezetést, az olasz válogatott Pazzini Zarate mesteri átadását követően talált be. A második félidőre hiába pörgött fel jobban a Lille, ezen az estén ez a lelkesedés nem ért pontot. Az Inter átvette a vezetést a moszkvaiaktól.

 

A C csoportban a Manchester United nagyon megszenvedett a hazai pályán játszó Otelul Galati ellen, a román gárda például az első félidőben közelebb járt a gólhoz, mint nevesebb ellenfele, ám a hálók érintetlenek maradtak a szünetig. Fordulás után aztán Costin kezezett a saját tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt pedig Wayne Rooney értékesítette.

Kisvártatva ugyanakkor tíz emberre fogyatkozott a United, Nemanja Vidic jutott a kiállítás sorsára. A Vörös ördögök végül így is 2-0-ra nyertek, Milan Perendija ugyanis megtette azt a szívességet, hogy összeszedett magának egy pirosat és büntetőhöz juttatta a Manchestert, Ronney pedig ezúttal sem hibázott.

A meccs zanzásítva:

A kvartettet ugyanakkor a Benfica vezeti, amely kedden este 2-0-ra győzte le a Baselt idegenben.

A D csoportban a Real Madrid kiütötte a Lyont, az Ajax pedig Zágrábban nyert. Ezzel a két mérkőzéssel egy külön cikkben foglalkozunk.

Doboz címe:
A csoport:
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Badstuber (39. – öngól) illetve Kroos (2.)
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Marchena (43. – öngól), Agüero (90.) illetve Cani (4.)
B csoport:
Lille (francia)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Pazzini (21.)
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 3-0 (1-0)
Góslzerzők: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
C csoport:
Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
Gólszerző: Rooney (64., 90. – mondkettőt 11-esből)
Piros lap: Perendija (89.) illetve Vidic (67.)
FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Cesar (20.), Cardozo (75.)
Piros lap: Emerson (75.)
D csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Benzema (19.), Khedira (48.), Lloris (55. – öngól), Ramos (81.)
Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik