Foci

Tovább bénázik a tv2?

Zavar a BL meccsek körül?

A televízió pénteken azt közölte, hogy október 18-ától visszaköltözik az anyacsatornára a közvetítés. Most azonban úgy tűnik, hogy a Napoli-Bayern München mérkőzés a Fenevad gyomrában álnéven fut a csatornán. A bizonytalanságra jellemző, hogy a tv2 sajtófőnöke sem tudott válaszolni kérdéseinkre délelőtt.

Az UEFA-nál megkeresésünkre azt mondták, a közvetítési jogok továbbra is a tv2 tulajdonosánál maradnak. A tőlük kapott információk szerint a tv2 és a Pro4 párhuzamosan adja az olasz-német összecsapást, aminek viszont ellentmond a tv2 honlapja. Ott a hongkongi akciófilm szerepel, mint esti program.

A tv2 szeptember elején jelentette be, hogy – igaz 16:9-es képarányban -, de csak mellékesen, vagyis nem a főcsatornán, hanem a Pro4-en adja a meccseket. A döntést akkor sokan az elmaradó nézettség miatti, jogos üzleti döntésnek értékelték. Most azonban kiderült, hogy a tv2 nem dughatja el a közvetítéseket, mert az UEFA ehhez nem járult hozzá.

A Pro4 pont a BL-meccsek miatt több kábelszolgáltató műsorába is bekerült. Ennek ellenére a Hír24 forrásai szerint nem a kis kábelcsatorna promóciója volt a tv2 célja.

A tv2 szóvivője cikkünkre a következő választ küldte:

“A tv2 csoport szeretne kedvezni a nézőknek azzal, hogy október 18-án a PRO4 mellett a tv2-n is élőben lesz látható az SSC Napoli–Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzés. A PRO4 továbbra is extra tartalmat nyújt a labdarúgás szerelmeseinek, a csatorna ugyanis az első mérkőzés után, a csoportkör másik rangadóját, a Manchester City–Villareal összecsapást is műsorra tűzi.”

 

Persze a http://tv2.hu/musor# oldalon még mindig a Fenevad gyomrában című film látható a meccs helyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik