Foci

Az Újpest mestere szerint a Zete után a Fradit is legyőzhetik

Győzelme után az Újpest és a Ferencváros is nyugodtabban készülhet az OTP Bank Liga szombati rangadójára.

Vasárnap két mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB 1-ben: az Újpest hazai pályán verte 4-2-re a sereghajtó Zalaegerszeg együttesét, míg a Ferencváros idegenben verte 2-1-re a Lombard Pápa együttesét.

Szombaton Ferencváros-Újpest derbit rendeznek az OTP Bank Ligában, mindkét együttes győzelemmel hangolt az év egyik legjobban várt összecsapására.

Zoran Spisljak, az Újpest mestere a ZTE elleni siker értékelése mellett már a következő feladatra is kitért. “Ismét veszélyes volt a támadójátékunk hazai pályán, és sok gólt rúgtunk, de a védekezésen sokat kell még javítanunk, mert ma sem volt maximális a koncentráció. Az első félidőben minden jól ment, úgy ahogy megbeszéltük, végig beszorítottuk a Zalaegerszeget. A második játékrészben azonban visszaálltunk és megadtuk ellenfelünknek a lehetőséget, hogy szépíthessen. Alkalmasnak tartom a csapatot arra, hogy a Ferencváros ellen idegenben is sikert arasson. Büszke vagyok a játékosaimra, és úgy gondolom, hogy felnőttek a feladathoz. Természetesen a Ferencváros elleni meccs olyan rangadó lesz, amelyen bármi megtörténhet, de mi száz százalékot fogunk nyújtani, és mindent megteszünk a siker érdekében” – idézi a szerb tréner szavait az ujpestfc.hu.

Hatgólos meccsen nyert az Újpest:

A Zalaegerszeg továbbra is nyeretlen a bajnokságban, ennek ellenére Prukner László elmondta, továbbra is töretlenül hisz a bennmaradásban. “A gyors újpesti gól a hazaiakat természetesen feldobta, minket pedig visszavetett. A szünetben megpróbáltuk rendezni a sorainkat, szerintem ez látható volt a második félidőben. Mindent egy lapra tettünk fel és mindent megtettünk, hogy egyenlíteni tudjunk. Azonban a második játékrészben is becsúszott több egyéni hiba. Úgy gondolom, hogy a játékvezető súlyos hibát követett el, amikor megadta a tizenegyest, és ez nekünk lélektanilag nagyon rossz időben jött, hiszen abban a stádiumban jobbak voltunk, mint az Újpest” – mondta a Ferencváros volt mestere.

A Fradi pápai győzelme után Détári Lajos a Pepsifoci.hu beszámolója szerint megjegyezte, a sikernek köszönhetően nyugodtan készülhetnek az Újpest elleni rangadóra. A zöld-fehérek vezetőedzője szerint csapata mellett a vereséget szenvedő Lombard is jó mérkőzést játszott.

Ezt erősítették meg Véber György, a Pápa vezetőedzőjének szavai is, aki elárulta, a vereség ellenére is gratulált a játékosainak.

Fordított a Fradi Pápán:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik