Foci

A Kecskemét fizetés helyett büntet?

A Kecskeméti TE fegyelmi eljárást indít a késedelmes kifizetések miatt "álhasmenéses" akcióval tiltakozó játékosok ellen.

A Kecskeméti TE hét játékosa a Paks elleni Ligakupa-meccsen igazából a csúszó fizetések miatt, hivatalosan hasmenés miatt egy időre levonult a pályáról.

A KTE amellett, hogy elismerte, vannak csúszások, úgy véli, játékosainak nincs joguk ilyen módon tiltakozni, és nagyobb odaadást vár focistáitól, arról azonban nem nyilatkozott, hogy mikor és milyen módon egyenlíti ki a feléjük fennálló tartozásait.

A kecskeméti szurkolók egy része felháborodott azon, hogy a klub büntetni akarja a tiltakozó játékosokat, miközben nem fizet nekik időben.


A KTE hivatalos nyilatkozata:

“Mint ismeretes, a Paks elleni Ligakupa-mérkőzés 30. percében, hasmenésnek álcázott, figyelemfelkeltő akció keretében, levonult a KTE hét játékosa a pályáról.

Az akcióval a fizetések 2-3 hetes csúszása, valamint részletekben történő kifizetése ellen tiltakoztak a játékosok.

A klub által megindított vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek és nyilatkozatok alapján megállapítást nyert, hogy előre megbeszélt akcióról volt szó, és nem hasmenésről.

Szintén kiderült – és ezt a tényt a tv-s felvételek is alátámasztják -, hogy voltak, akik semmit vagy keveset tudtak a tervről, és voltak akik a levonulásra ki voltak jelölve, és azt vállalták is.

A készülő akcióról a játékvezető is tudott, mert a mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics és Balogh Béla felkereste őt, és egyeztettek arról, hogyan lehet lebonyolítani az előre kitervelt akciót.

A fenti tények alapján a KTE vezetősége fegyelmi eljárást folytat le.

A mérkőzés videofelvételét és az elkészült jegyzőkönyveket a Magyar Labdarúgó Szövetség is bekérte, amelyek alapján a kedden ülésező Fegyelmi Bizottság dönt arról, indítanak-e hivatalos eljárást.

A KTE tulajdonosi köre és vezetősége nagyobb lojalitást vár el a csapattól, és elítéli az ilyen jellegű megnyilvánulást, amely rombolja az elmúlt években sok munkával és befektetéssel kivívott szimpátiát és a támogatók bizalmát.

A fegyelmi eljárás a klub hosszú távú érdekeinek maximális figyelembevételével zajlik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik