Foci

Továbbra is hibátlan Pápán a Fradi

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómeccsén a Ferencváros 2-1-re nyerni tudott a Pápa vendégeként.

Összefoglaló: Amilyen lüktető volt a játék az első percekben, annyira visszaesett a színvonal az első félidő további részében. Ugyan mind a két fél próbálkozott, de igazán nagy helyzetet nem láthattunk, igaz Hakola kellemetlen lövése azért adott munkát Szűcs Lajosnak.

Fordulás után egyből jobb lett a meccs, ehhez persze kellett az is, hogy a 47. percben Maric egy szemtelen csel után bevegye Jova kapuját. Kisvártatva már 1-1 volt az állás, a félidőben csereként beálló Somalia ugyanis közelről a hálóba bólintott Hakola mértani pontosságú beadását követően.

Ezt követően két hatalmas bravúrt láthattunk, előbb Jova babrált ki Mariccsal, majd Szűcsről vágódott szögletre Pölöskey közeli kísérlete. A hajrában így is megnyerte a meccset a Ferencváros, Józsi pazar szabadrúgását Klein fejelte a bal felsőbe, a tartalékos Pápában pedig már nem volt annyi, hogy pontot tudjon menteni. Détári Lajos irányításával már másodjára nyert az FTC, de még mindig az utolsó előtti.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Pápa, Perutz Stadion, Vezeti: Fábián Mihály
Lombard Pápa – Ferencváros 1-2 (0-0)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Farkas A., Tóth G., Présinger – Ganugrava (Germán, 83.), Horváth L., Németh M. – Maric – Lovrencsics, Ferenczi Vezetőedző: Véber György
Ferencváros: Jova – Maróti (Abdi, 72.), Balog Z., Klein, Júnior – Jovanovic, Otten, Józsi, Hakola – Morales (Somalia, a szünetben) – Pölöskey Vezetőedző: Détári Lajos
Gólszerző: Maric (47.) illetve Somalia (54.), Klein (75.)
Sárga lap: Pölöskey (8.), Somalia (58.)
Piros lap:

92. PERC: Vége! Nagy Tamás és Détári Lajos egymás nyakában, a szurkolók félpucéren a lelátón, a Ferencváros hátrányból felállva győzte le a Pápát 2-1-re és őrzi hibátlan mérlegét a Lombard Otthonában. Köszönjük a figyelmet!

91. PERC: Két perc a hosszabbítás. Tóth vesztett labdát a középpályán, Somalia azonban rossz passzt adott Pölöskeynek, pedig a támadó ezzel a kapuig sétálhatott volna.

SZÖGLET 90’
Lovrencsics, Pápa
Mindenki mellett elment a labda.

87. PERC: Most minden a Fradinak kedvez, a Pápa sokat szabálytalankodik, illetve most kicsit súlytalan támadásban, igaz ha az előbb Lovrencsics centerezése eljut Maricig, akkor a támadó üresen állt volna szemben a kapuval.

CSERE 83’
Pápa
Ganugrava-Germán csere.

77. PERC: Egy szögletet követően jogos büntetőt nem kapott meg a Ferencváros, az egyik pápai védő kézzel tette maga elé a labdát, Fábián játékvezető azonban ezt nem vette észre.

75. PERC: Érik a Fradi második győzelme a szezonban, ugyanis miután Józsi jó ívben ívelt középre egy szabadrúgást a tizenhatos mellől, Klein magasabbra ugrott mint Tóth, a zöld-fehér védő pedig élt is a lehetőséggel és a tehetetlen Szűcs kapujába fejelt. Fordított az FTC, 1-2!

GÓÓÓL 75’
Klein, Ferencváros
Józsi szabadrúgását fejelte a kapuba.
CSERE 72’
Ferencváros
Abdi váltja Marótit. Győzni akar a Fradi.

70. PERC: Elképesztő bravúr a túloldalon is, miután Jova góltól mentette meg csapatát, Szűcs is hasonló hőstettet hajtott végre Pölöskey közeli lövésénél. Az ezt követő ferencvárosi szöglet veszélytelen volt.

SZÖGLET 69’
Pápa
Maric közeli lövésénél védett hatalmasat Jova.
SÁRGA LAP 58’
Somalia, Ferencváros
Lerántásért.

54. PERC: Újabb szép ferencvárosi akciót láthattunk, Pölöskey sarokkal játszott Hakolához aki középre ívelt, Somalia elszakadt védőjétől (aki el is csúszott aztán), így senkitől sem zavartatva bólintott közelről Szűcs mellett a kapuba, 1-1!

GÓÓÓL 54’
Somalia, Ferencváros
Közelről fejelt a hálóba.

53. PERC: Szép jelenet! Pölöskey vállal maga elé pörgetett egy labdát miközben lefordult egy védőről, estében lőtt, Szűcs azonban fogta az alsó sarokba tartó lövést.

47. PERC: Öröm a négyzeten Pápán: előbb Fábián játékvezető perecelt egyet, amin nagyon jót derültek a hazai drukkerek, majd Maric kapott remek indítást, a tizenhatoson belül átvette a labdát, egy csellel elfektette Balogot, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, előnybe juttatva a Lombardot, 1-0!

GÓÓÓL 47’
Maric, Pápa
Megetett egy védőt, majd a hosszú alsóba lőtt.
CSERE 46’
Ferencváros
Somalia váltja Moralest.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Pápa
Megy a második félidő.

46. PERC: Vége az első félidőnek, itt is, ott is akadtak helyzetek, azonban gólt még nem láthattunk, pedig ahogy a meccs indult, benne volt a pakliban egy gros találat. Hamarosan folytatódik a mérkőzés, maradjatok velünk!

SZÖGLET 45’
Ferencváros
Mind a kétszer tisztáztak a védők.

43. PERC: Ezúttal Józsi ívelt a hosszú oldalra egy szabadrúgást, Maróti próbált meg kapura fejelni, azonban a kapujából kirontó Szűcsa kiöklözte a labdát, majd  aközéppályást is letarolta, sérülés azonban szerencsére nem történt.

39. PERC: Egy ferencvárosi szabadrúgás után Szűcs csak öklözni tudott, de rossz irányba, egy gólvonal előtt álló védő azonban kisegítette a rutinos portást. Kontrát vezetehetett volna ebből a Pápa, azonban az egyik passzba hiba csúszott, így Balog tisztázott.

30. PERC: Hakolához került a labda egy tetszetős akció végén, a középpályás az alsó sarok irányába tekert, Szűcs védett, ám csak kiütni tudta a kellemetlen lövést.

SZÖGLET 25’
Pápa
Életveszélyes csúsztatás kerülte el a Fradi kapuját.

22. PERC: Morales cselezgetett a pápai tizenhatos előterében, ledönteni sem sikerült a Fradi játékosát, azonban a tizenhatos magasságában hosszan szöktette Hakolát. Sokkal több volt ebben az akcióban.

19. PERC: Most kicsit lassab a tempó, a Pápa próbálkozna támadást vezetni, a Ferencváros azonban egyelőre nagyon szervezetten zár vissza, így nincs könnyű dolga a hazaiaknak.

14. PERC: Maric kínálta meg jó 20-ről Jovát, nem okozott gondot a kapusnak a védés.

SZÖGLET 11’
Ferencváros
Szűcs öklözése, majd egy mentés után Maróti lőhetett, a labda mellé ment.
SÁRGA LAP 8’
Pölöskey, Ferencváros
Nagyra csúszott rá.

5. PERC: Ott volt az első nagy pápai helyzet, Ganugrava centerezését ütötte ki üggyel-bajjal Jova.

4. PERC: Egyelőre még kóstolgatják egymást a csapatok, ugyanakkor az eddigiek alapján gólzáporos meccsre van kilátás, ugyanis lüktető eddig a meccs.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Megy a meccs.
Sárga-feketében a Pápa, fehérben a Fradi.

Előzetes: Érdekes meccs vár a Pápára és a Ferencvárosra egyaránt, ugyanis előbbi még nem tudta legyőzni a zöld-fehéreket, utóbbinak pedig azzal a Ferenczi Péterrel kell szembenéznie, amely korábban a Fradit erősítette.

Az eddigi nyolc egymás elleni összecsapásból hetet nyert meg az FTC és mindössze egyszer végeztek döntetlenre a felek, Pápán még nem kaptak ki a fővárosiak. Tavaly 5-0-ra nyert a Ferencváros a Lombard vendégeként, Schembri triplázott, Heinz és Morales iratkozott fel még akkor a góllövők közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik