Foci

NB1, 12. forduló, beharangozó 2.0

Két mérkőzéssel zárul a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulója, a kiesési rangadón az Újpest a ZTE-t fogadja, a Fradi Pápára látogat.

A 16 órakor kezdődő Újpest-Zalaegerszeg mérkőzés hamisítatlan kiesési rangadó lesz, a lila-fehéreket hiába mondta hetek óta a szakma annál jobbnak, mint ahol állnak, csak nem tudnak elmozdulni a kieső-zónából.

Nagyon akkor sem tudnának, ha legyőznék a tökutolsó, még mindig nyeretlen Zalaegerszeget, de kiindulási alapnak jó lenne. Persze csak akkor, ha jobban játszanak, mint utolsó meccsükön, a Vasas ellen.

Ami a két csapatban a pocsék szereplés mellett közös, az az anyagi bizonytalanság. Az Újpest tulajdonosi gondjai és a ZTE pénztelensége hosszú távon riasztónak tűnik.

„Hazai pályán mindig kötelező a győzelem, legyen az ellenfelünk akár az utolsó helyezett, akár az első. Mindent megteszünk majd, hogy itthon tartsuk a három pontot” – ígérte az ujpestfc.hu-n Zoran Spisljak vezetőedző.

A ZTE trénere, az OTP Bank Liga őszi antisiker-edzője, Prukner László egyfajta élet-halálharcra készül: „Nagyon remélem, hogy mindenki átérzi a mostani helyzet és ennek a következő mérkőzésnek a jelentőségét – folytatta a mester a Zalai Hírlapban. – Az idegek harca lesz az összecsapás, hiszen az Újpest is nehéz helyzetben van, rólunk nem is beszélve.”

Újpest FC-ZTE FC 16 ó (m1, ÉLŐ)
Budapest, Szusza Stadion, Vezeti: Szilasi Szabolcs

A Ferencváros hazai pályán is gyengén szerepel, így a hullámzó teljesítményt nyújtó Pápa otthonában sem mehet biztosra.

„Kihasználtuk a bajnoki szünetet, a játékosok feltöltődtek, átbeszéltük a problémákat, nyugodtan készülhettünk a Pápa ellen. A védekezésünket úgy-ahogy megoldjuk, ott nincsenek olyan nagy problémák, mint a támadójátékunkban, kevés gólt szerzünk, ezen szeretnénk változtatni” – nyilatkozta Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója.

Lombard Pápa-Ferencváros 18 ó (SPORT2, ÉLŐ)
Pápa, Perutz stadion, Vezeti: Fábián Mihály

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik