Foci

Hamisítatlan római derbit nyert a Lazio

Három gól, egy tizenegyes, egy kiállítás, hat sárga lap, drámai végjáték és égszínkék katarzis a fővárosi örökrangadón.

Vasárnap estére maradt az olasz bajnokság hatodik fordulójának csúcsrangadója, a Derby della Capitale, vagyis a római derbi. A mérkőzést a Roma csapatkapitánya, Francesco Totti sérülés miatt kihagyta. Ez volt a két ősi rivális 136. összecsapása a Serie A-ban.

Az ötödik percben Pablo Daniel Osvaldo már az első adandó helyzetet gólra váltotta. Miralem Pjanic ugratta ki a frissen igazolt argentint, aki ballal passzolt a kimozduló Marchetti mellett a kapuba.

A első fél óra végén adódott még egy Osvaldo lehetőség, de a remekül felrajzolt Roma-akció végén a csatár suta mozdulattal eltörte a labdát.

A Lazio az első félidőben képtelen volt feltörni a Roma szervezett védelmét, Hernanes távoli átlövései jelentették a legnagyobb veszélyt, de további gól nem született, így 1-0-ás előnnyel mehettek az öltözőbe Luis Enrique fiai.

A második játékrészben hamar fordulat állt be. Öt perccel az újrakezdés után Simon Kjaer rántotta le Cristian Brocchit a büntetőterületen. Paolo Tagliavento játékvezető azonnali pirossal leküldte a dán védőt. A megítélt tizenegyest pedig Hernanes könyörtelenül bombázta a hálóba.

A találkozó vége felé közeledve egyre inkább elfáradt az emberhátrányban játszó Roma. A pályaválasztók pontrúgásokkal és helyzetekkel szegezték kapujuk elé a vörösöket. A hetvenedik percben szöglet után Klose fejese hullott a felső lécre, majd a nyolcvankettedikben Cissé kapáslövését szintén a kapufa hárította.

Már-már úgy tűnt, kivédekezi a Roma tíz emberrel, de az utolsó másodpercekben jött a menetrendszerű Klose-gól: Matuzalem perdített elé, a 33 éves német pedig a bal alsóba gurított. A Lazio 2009. áprilisa után először nyert római derbit.

Így nyert a Lazio:

Eredmény – Serie A, 6. forduló
SS Lazio – AS Roma 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Hernanes (51. – 11-esből), Klose (93.) illetve Osvaldo (5.)
Piros lap: Kjaer (50.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik