Foci

Fordulatos meccset nyertek az Ágyúsok

Robin Van Persie duplájával tartotta otthon a három pontot az Arsenal. Ezzel pedig nyolc forduló után feljött a Barclays Premier League tizedik helyére.

Álomkezdéssel indult a játék az Emirates Stadionban. Huszonhét másodperc alatt szerzett vezetést az Arsenal. Rosicky-Gervinho összjáték végén Robin Van Persie elé került a labda, a holland pedig jobbal a bal alsóba passzolt. Ez messze a leggyorsabb idei találat a Premier League-ben.

A folytatásban is sokkal meggyőzőbben játszott a hazai csapat. Van Persie könnyen duplázhatott volna: előbb paradés labdaátvétel után emelt kapufára, majd egy átlövése csupán centikkel ment mellé.

Hiába uralta a mérkőzést az Arsenal, helyzet nélkül kiegyenlített Sunderland. A harmincegyedik percben az egykori Arsenal-játékos, Sebastian Larsson tökéletes szabadrúgást csavart a jobb felsőbe.

A gól felhozta a vendégeket, és rá négy percre a vezetést is átvehették volna. Lee Cattermole közeli fejesét azonban elképesztő bravúrral hárította Szczesny. Az első félidő így 1-1-el zárult.

A második játékrész első húsz perce mérsékeltebb iramot és kevés helyzetet hozott. Főleg a Sunderland térfelén, de mezőnyben folyt a küzdelem. A következő nagy lehetőség a hetvennegyedik percben adódott Arshavin előtt. Az orosz remek szóló végén gurított mellé.

A fokozódó Arsenal-nyomás egyre több szögletet és szabadrúgást eredményezett a hajrában. A nyolcvanharmadik percben az egyik jobb oldali szabadot a londoniak vezére, Van Persie jó húsz méterről tekerte a hálóba. Megszerezve ezzel saját ötödik gólját a bajnokságban, és a 2-1-es győzelmet csapatának.

A meccs góljai is legnagyobb helyzetei:

Korábban ért véget a West Bromwich Albion – Wolverhampton Wanderers alsóházi derbi. A birminghamiek Nick Brunt és a csereként beállt Peter Odemwingie góljaival otthon tartották a három pontot, ezzel pedig elmozdultak a kieső helyről, egészen a középmezőnyig.

Így nyert a WBA:

A West Brom két magyar légiósa nem lépett pályára. Fülöp Márton padozott, Gera Zoltán pedig várhatóan kedden, az Arsenal tartalékcsapata ellen tér vissza sérülése után.

Eredmények – Barclays Premier League, 8. forduló
Arsenal – Sunderland 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Van Persie (1., 83.), illetve Larsson (31.)

West Bromwich – Wolverhampton 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Brunt (8.), Odemwingie (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik