Foci

NB1, 12. forduló, beharangozó 1.0

Hat meccsel megkezdődik a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulója, a két élcsapat, a Debrecen és a Győr egymással találkozik.

A forduló, de méginkább az ősz rangadója jelző illik a Győri ETO debreceni vendégjátékára. A vendéglátók 29 ponttal vezetik a tabellát, az ETO viszont egy pont hátránnyal ott liheg a nyakukban.

Mivel a címvédő Videoton vezette üldözők nyolc pont hátrányban vannak, aki nyer, nagyot nyer.

A Loki az előző fordulóban móresre tanította a Diósgyőrt, míg a Győr a Kecskemétnek osztott ki méretes zakót. A DVSC hazai pályán (is) időtlen idők óta veretlen, de a Győr elleni mérlege nem a legjobb, hatalmas csata lehet a két bajnokesélyes között.

Kondás Elemér, a DVSC mestere a dvsc.hu-nak úgy nyilatkozott, minden koncentrációra szükség lesz a Győr ellen. „Masszív csapat, hátul stabilak, elöl veszélyesek, de ha nagyon figyelünk, meglesz a meccs. Remélem, telt ház előtt játszhatunk”.

Csertői Aurél is a súlyának megfelelően kezeli a Loki elleni fellépést: „Az ősz meccse jön, nehéz lesz a Debrecen otthonában. Mindazonáltal jó formában vagyunk, igaz az ellenfél is. Nem fogunk hozzájuk alkalmazkodni, a saját begyakorolt játékunkat próbáljuk majd még jobban játszani” – nyilatkozta az ETO trénere az eto.hu-nak.

DVSC-TEVA – Győri ETO FC 15 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Debrecen, Vezeti: Bognár Tamás

A forduló másik rangadóját Székesfehérváron játsszák, a harmadik helyen álló bajnokcsapat az élmezőny üldözőjét, a Kecskemétet fogadja.

A Vidi portugál edzője, Paulo Sousa dicsérte a Kecskemétet, szereti, ahogy a szombati ellenfél focizik, persze azért győzelmet vár. Tomislav Sivic, a Kecskemét mestere viszont vereséget jósol, meglepő és elgondolkoztató nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nincs esélyük.

A Vidi az előző körben a Fradit intézte el az Üllői úton, a Kecskemét a Győrtől kapott ki. Természetesen a liláknál zavaró tényező lehet a fél csapat hétközi „hasmenéssztrájkja” az elmaradt pénzek miatt.

Videoton FC-Kecskeméti TE 17:30 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Vezeti: Vad II. István

A két újonc mérkőzésére is rá lehet nyugodtan húzni a rangadó jelzőt, elvégre egy pont választja el a DVTK-t és a PMFC-t, ráadásul mindkét csapat az első hatban tanyázik.

Az esélyek azonban a hazai pályán játszó Diósgyőr mellett szólnak, a DVTK otthoni meccsein szinte legyőzhetetlen. Ezen pedig a 11. fordulóban a Debrecentől kapott nagy  verés sem változtat. A Pécs két hete pontot vesztett a Kaposvár ellen.

„Hasonló a két csapat őszi produkciója, mindenesetre nem szeretnénk csalódást okozni a drukkereknek. A hirtelen évszakváltás nem könnyíti meg a játékosok, különösen a légiósok dolgát.” – nyilatkozta Benczés Miklós vezetőedző a dvtk.eu-nak

A vendég Pécs is várja a jó hangulatú meccset, ahol Mészáros Ferenc szerint „forró szívvel és hideg fejjel kell játszani”.

Diósgyőri VTK-Pécsi MFC 18 ó
Diósgyőr, Vezeti: Veizer Roland

A Kaposvár a PMFC elleni pontszerzés és két hét szünet után a jelenleg egyetlen számottevő fővárosi csapatot, a Honvédot fogadja. A hazai pálya előnyét minimum kiegyenlíti a kispestiek javára szóló tízpontos előny. A budapesti piros-feketéknek van is mit javítaniuk, hiszen az előző fordulóban a Bozsik Stadionban kaptak ki a Pakstól.

Supka Attila, a Honvéd edzője hazai pályán veszélyes csapatnak tartja a Rákóczit, a honvedfc.hu-nak úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két hétben elsősorban fejben kellett rendbe tenni a játékosokat. A tréner bízik benne, hogy a védelem összeszedi magát, és újból az idény eleji formában fociznak majd.

Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 18 ó
Kaposvár, Vezeti: Solymosi Péter

 

A Paks az Európa Liga-selejtezők általi plusz terhet már régen ledobta magáról, a Honvéd elleni idegenbeli győzelem is azt mutatja, hogy a Duna-parti „kiscsapat” visszadöccent a normális kerékvágásba, bár a tavalyi bajnoki ezüst megvédésére már most sincs sok esélye.

A vendég Haladás edzője, Aczél Zoltán abban reménykedik, hogy ezúttal nem teszi „idegileg tönkre” őt az idegenbeli meccs, kellenek a pontok.

Kis Károly, a paksiak mestere a kispesti siker után természetesen három pontot vár, és azt, hogy csapata csatlakozni tud az élmezőnyhöz.

MVM Paks-Haladás Sopron Bank 18 ó
Paks, Vezeti: Radványi Ádám

MVM Paks-Haladás Sopron Bank 18 ó

Két, magát jobb sorsra érdemesnek tartó csapat találkozik a már cseppet sem barátságos Balaton partján. A Siófok és a Vasas 11-11 ponttal áll, aki nyer, kicsivel távolabb kerül a kiesőzónától.

Az angyalföldiek idei legnagyobb sikerüket érték el az előző fordulóban, egy félidő alatt tönkreverték az Újpestet, a Siófok viszont kikapott Szombathelyen, így bármi előfordulhat.

A Vasas vezetőedzője, Marijan Vlak tiszteli a Siófok hazai mérlegét: „Nehéz meccsre számítok, nem szabad az ellenfelet lebecsülni, úgy kell pályára lépni ellenük, mintha a Debrecen vagy a Videoton lenne az ellenfelünk”.

FGSZ Siófok – Vasas-Híd 18 ó
Siófok, Vezeti: Oláh Gábor

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik