Foci

Félgőzzel is simán nyert a Bayern, Hajnal gólpasszt adott

Mario Gomez duplájának is köszönhetően nyert a Bayern München a Hertha ellen, míg a Stuttgartban Hajnal Tamás gólpasszt adott.

A listavezető Bayern München az előző fordulóban csúnyán leszerepelt a Hoffenheim vendégeként, és szinte helyzetig is alig jutottak el. Szombaton a Hertha ellen viszont a másik arcukat mutatták a bajorok, ugyanis 13 perc elteltével már 3-0-ra vezettek, és csak a “gyenge” helyzetkihasználásuk miatt nem hat- vagy hétgólos előnyt mutatott a szünetben az Allianz Arena eredményjelzője. Az első találatot Mario Gomez jegyezte, ugyanis gyenge gurítását elnézte a vendégek kapusa, és még a támadó sem hitte el, hogy lövéséből gól született.

Két perccel később Boateng centerezése Riberyt találta meg, a francia pedig védőjét megelőzve betalált. A félidő utolsó találata Schweinsteiger nevéhez fűződik, aki tizenhét méterről, két ember közül lőtte ki laposan a jobb alsót (3-0).

A második félidőre a bajorok autós hasonlattal élve ötösből kettesbe kapcsoltak, és annyit fociztak ki magukból amennyi egy újabb gólhoz kellett, igaz, ezt büntetőből szerezték a hazaiak (4-0).

A müncheni négyes:

A Mainz-Augsburg mérkőzésen – sem Szalai Ádám, sem Stieber Zoltán nem kapott helyet a hazaiaknál még a cserepadon sem – szinte semmi lényegeset nem jegyezhettünk fel egy-egy helyzet kivételével, egészen a 88. percig, amikor büntetőhöz jutottak a vendégek: Callsen-Bracker nem hibázott a mészpontról, így 1-0-ás győzelmével az Augsburg kikerült a kiesőzónából.

A Mönchengladbach annak a tudatában fogadta a Leverkusent, hogy győzelmük, vagy egy döntetlen esetén – mivel pénteken a Dortmund is nyerni tudott – visszavehetik a második helyet. Ennek ellenére az első játékrész egygólos vendég vezetéssel ért véget: Ballack passzát Reinartz küldte a hálóba (0-1). A második félidőben azonban megrázta magát a ‘Gladbach és előbb Reus, majd Castro kiállítását kihasználva Herrmann is betalált, így a hazaiak fordítani tudtak (2-1). Viszont három perccel a lefújás előtt az emberhátrányban focizó Leverkusen egyenlített és így pontot rabolt a Mönchengladbach otthonából (2-2).

A Stuttgart Hajnal Tamás gólpasszának is köszönhetően verte meg a Hoffenheimet: a magyar középpályás szabadrúgása után Okazaki szépen vette le a labdát a tizenhatoson belül, és fordulásból, kissé kisodródva mattolta Starkét (1-0), majd Pogrebnyak a 77. percben büntetőből megduplázta a sváb gólok számát (2-0).

Hajnal gólpassza is kellett a győzelemhez:

A Nürnberg vesztét Mandzukic okozta, aki kétszer is betalált, míg a vendégek csak egyszer tudtak válaszolni Eigler révén, így a Wolfsburg otthon tartotta a három bajnoki pontot, és feljött a 11. helyre, egy ponttal megelőzve a 12. nürnbergieket.

Eredmények-Bundesliga, 9. forduló
Bayern München-Hertha BSC 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Gomez (5., 69.-büntetőből), Ribery (7.), Schweinsteiger (13.)
Mainz-Augsburg 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Callsen-Bracker (88.-büntetőből)
Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Reus (65.), Herrmann (72.) illetve Reinartz (20.), Schurrle (87.)
Piros lap: Catro (68.)
Stuttgart-Hoffenheim 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Okazaki (48.), Pogrebnyak (77.-büntetőből)
Wolfsburg-Nürnberg 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mandzukic (24., 83.-büntetőből) illetve Eigler (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik