Foci

Nagy rangadóra készülnek Debrecenben

Óriási a várakozás a DVSC-Győr mérkőzés előtt, az ősz két legjobb csapata találkozik az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A szezon előtt a Debrecen eredményességét többen is jósolták, hiszen mióta Kondás Elemér a vezetőedző, a csapat egyetlen egy alkalommal kapott ki (a tavalyi utolsó fordulóban, a Haladás ellen).

Ugyanakkor nagyon fel van adva a lecke a hazaiak mesterének, ugyanis a DVSC három éve nem tudja legyőzni a Győrt. A két együttes a 74. alkalommal csap össze, a DVSC 23, a Győr 26 mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát, 24-szer megosztoztak a pontokon, nagyon kiegyenlített tehát a mérleg (a gólarány 107-99 az ETO-nak).

Utoljára 2008. augusztus 4-én győzte le DVSC az ETO-t, akkor Szűcs István duplájával és Oláh Lóránt góljával 3-0-s sikert arattak Győrben. Azóta Debrecenben három döntetlen, Győrben két zöld-fehér siker a mérleg.

Nagy Zoltán, a Debrecen védője a klub hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, telt házra számít, és hazai győzelemre, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a bajnokságból még nagyon sok forduló hátravan, sok minden megtörténhez.

“Csak pozitívumot tudok mondani ellenfelünkről. Tudjuk, hogy a Loki nagyon jó formában van, de úgy érzem, ez a megállapítás ránk is igaz. Küzdelmes, hajtós mérkőzésre számítok, mindenképpen szeretnénk eredményesek lenni. Sokszor mondják, hogy a védekezésre fektetjük a hangsúlyt, de ez mindig függ az ellenféltől is. Azért védekezünk, hogy tudjunk támadni. Nem csak rajtunk múlik, a másik csapat játékától is függ, hogy éppen miként futballozunk” – fogalmazott Csertői Aurél, a Győr mestere, aki hozzátette, alig várja, hogy meglássa a több száz győri drukkert a stationban.

Merthogy 800 győri jelezte érdeklődését a meccs iránt, ez az igyekezet pedig a közelmúltban egyáltalán nem volt jellemző a győri drukkerekre. A Diósgyőr elleni mérkőzés után így újra telt házas találkozót rendeznek a Nagyerdei Stadionban. A győri szurkolókat tizenegy autóbusz szállítja majd Debrecenbe.

OTP Bank Liga, 12. forduló
DVSC-TEVA – Győri ETO FC, 15 óra, vezeti: Bognár Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik