Foci

Jövőre aligha építik át a Puskás-stadiont

Kovács Árpád, az MLSZ elnökségi tagja szerint a szövetség nem tudná finanszírozni a beruházást.

“Két kabátban ülök itt most. MLSZ elnökségi tagként és a közgazdasági társaság elnökeként mint költségvetéssel foglalkozó egyetemi tanár. Nem hiszem, hogy a 2012-es költségvetés a nagy stadionépítések büdzséje lehet” – fogalmazott Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

“A világgazdasági körülmények, a gazdasági nehézségek mind takarékosságra intenek. Furcsa lenne, ha ebben a helyzetben a stadionépítés központi téma lenne. Az tény, hogy a programokat el kell indítani, a tervezést, az előkészítést, illetve a költségek tervezését is, azonban a Puskás Stadion esetében még a bontási költségek is sokmilliárdosak. Amíg a költségvetés nem tartalmazza az átépítésre szánt összeget, felelőtlenség lenne ezzel érdemben foglalkozni, az MLSZ pénze kevés a stadion átépítésére” – mondta el Kovács.

Illik azonban megjegyezni, hogy a Vasas és a Ferencváros bajnoki meccsével, valamint az azt megelőző All Star-meccsel elviekben elbúcsúztattuk már a létesítményt. Kósa Lajos korábban azt mondta, hogy akkor sem állnak le az előkészületi munkálatok, ha a jövő évi költségvetésben nem jutna hely az új stadion megépítésére, míg Szijjártó Péter október elején arról beszélt, hogy ebben a hónapban dől el a Puskás Stadion sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik