Foci

Rooney-t három meccsre meszelték el

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csütörtökön három mérkőzésre eltiltotta az angol csatárt.

Wayne Rooney a Montenegró elleni összecsapáson állíttatta ki magát, amikor a 74. percben felrúgta ellenfelét. Az biztos volt, hogy a háromoroszlánosok támadójának így meccset kell majd kihagynia, csak az volt a kérdés, hogy mennyit.

Nos, az UEFA fegyelmi bizottságának csütörtöki döntése értelmében Anglia soron következő három összecsapásán kénytelen nélkülözni a forrófejű játékost, ez egyben azt is jelenti, hogy az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmeccseit ki kell hagynia – John Terryék egyenes ágon jutottak ki a kontinenstornára. Némi adalékként álljon itt a tény, hogy a két döntős csapat is maximum hat mérkőzést játszik. A döntésre várván a szigetországi sajtóban már az is felmerült, hogy Fabio Capellónak majd valaki mást kéne neveznie a keretbe a Manchester United labdarúgója helyett.

Rooney egyébként fellebezhet az Európai Labdarúgó Szövetség határozata ellen.

Még az ítélet előtt az ország labdarúgásának egyik legendája, nevezetesen Paul Gascoigne vette védelmébe Rooney-t, mondván őt nem lehet betörni, így senki se lepődjön meg azon, hogy ha a jövőben is a kiállítás sorsára jutna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik