Foci

Hasmenéssel sztrájkoltak a kecskeméti focisták?

A Kecskemét labdarúgócsapatának játékosai a Paks elleni Ligakupa-találkozó 30. percében fogták magukat és bementek az öltözőbe.

Az indoklás: hasmenés, legalábbis Kovács Gábor játékvezető, S. Juhász Attila technikai vezető, Balogh Béla csapatkapitány és Tomislav Sivic vezetőedző állítása szerint is – olvastuk – és adtuk tovább – meglepetten szerda este a Kecskemétről érkező híreket.

Nem szeretnénk kavarni a …, szóval a feszültséget cseppet sem kívánjuk szítani, de a hír elolvasása óta úgy fogjuk a hasunkat, hogy lassan magunk is a toalett felé vesszük az irányt. Tudomásunk szerint a Széktói-stadion földszintjén, a játékosok öltözője mellett egy, maximum két wc működik, a szerdai meccsen öten vonultak be a hangosanbeszélő által is közölt ok miatt.

A lila-fehér labdarúgók, akik reméljük, nem bélelzáródás miatt lilák, egyetlen percet töltöttek a klubházban a levonulás után, magyarul egy játékosra kevesebb, mint 12 másodperc jutott a wc-n ülve. Ez nem hasmenés, ez földönkívüli száguldás, bravúros harc az elemekkel, hacsak nem a piszoárok rendeltetészerű használata nem nyert új értelmet.

Megértjük, ha egy focistának csikar a hasa (Éljen, Sándor Csikar!), nincs más választása, mint könnyíteni magán, de hogy hirtelen csoportos legyen a szolidaritás? Nehezen hihető, sokkal inkább gondolhatjuk, itt valami bűzlik. Főleg, mert a pepsifoci.hu már arról ír, a paksi játékosok is be voltak avatva az “hasmenős akcióba”.

Persze akadt már példa kollektív hasmenésre Kecskeméten. A KTE történetének első NB 1-es mérkőzése előtt, 2008. július 27-én a csapat tagjai tortával ünnepelték a másnapi bemutatkozást és néhány játékos születésnapját, amelynek következménye komoly gyomorrontás lett, és majdnem el is maradt a történelmi mérkőzés – nem fogják kitalálni – a Paks ellen. Végül lejátszották a találkozót, Tököli Attila (akkor még a tolnaiaknál játszott) góljával meg is keserítette a bemutatkozást, 2-1-re nyert a Paks.

Minden idők egyik legjobb labdarúgója megoldotta a pályán (Gary Lineker 1990-ben, az olaszok elleni vb-mérkőzésen) – de neki tényleg ki kellett menni:

Hogy egy magyar élvonalbeli együttes esetlegesen anyagi problémákkal küzd, nem nagy dolog (vagyis, bocsánat, nem nagy ügy)… Ki nem tojja le? – kérdezhetnék azok, akik nem követik a hazai foci eseményeit. Pontosan ők, azaz a kívülállók kapják fel egy ilyen hír hallatán a fejüket, és csömörlenek meg véglegesen a közegtől, formálnak negatív véleményhalmazt sokak szeretett sportágáról. Merthogy az emberek nem szeretik, ha hülyének nézik őket. És a 
cinizmust is lehúznák sokan a wc-n.

A hírek arról érkeznek – ezt még nem erősítette meg a csapattól senki -, hogy a játékosok a fizetésük elmaradása miatt sztrájkoltak az akcióval. Pár hónapja jött már ilyen hír Kecskemétről, de aztán a Szerencsejáték Zrt. szponzori szerződést írt alá a KTE-vel, akkor azt hihettük, megnyugodnak a kedélyek, a gyomorideg sem lesz mindennapos a játékosoknál.

Az már más – reméljük, nem romlott – tészta, hogy senkinek sem javallt cselekedet a saját fészkébe piszkítani. Most Gyagyáék ezt tették, lehet, hogy jól döntöttek. A részleteket nem ismerjük, nem tudhatjuk, mi hajtotta (meg) a fiúkat, maximum sejtjük. Arról sem kaptunk hírt, hogy a győztes meccs után – merthogy a KTE az egyperces “kényszerszünet” után 2-1-re megnyerte a találkozót – a kecskeméti fiúk miként regenerálódtak, miként dolgozták fel a történteket, mivel kúrálják azóta magukat.

Gyomor(problémákra) egy jó pálinka megteszi – egy kecskeméti fütyülős.

Hogy összeül-e a “Diéta” Kecskeméten? A helyi drukkerek csak remélni tudják. Nekünk pedig lenne egy azonnali kérdésünk a levezető elnökhöz…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik