Foci

Dalglish: ez is csak egy mérkőzés

Hétvégén folytatódnak az angol Premiership küzdelmei, szombaton a két legtöbb bajnoki címmel rendelkező csapat, a Liverpool (18) és Manchester United (19) csap össze.

A Kenny Dalglish által irányított „vörösök” hazai pályán fogadják a tabellát jobb gólkülönbséggel vezető, Sir Alex Ferguson irányította Unitedet. A liverpooli csapat, jó esélyekkel ugrik bele a párharcba, hiszen az elmúlt három Anfield Road-i összecsapásukat megnyerték a „vörös ördögök” ellen.

Sok fejfájást okoz mind a két edzőnek, hogy sok játékosuk szerepelt az elmúlt hetekben zajló válogatott mérkőzéseken, így nagyban befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét, hogy melyik csapatba érkeznek vissza kipihentebben a sztárok. Az angol újságok, igazi rangadóra készülnek, ami szerintük nagy hatással lehet a bajnoki címre, bármelyik csapatról legyen is szó. A két skót szakvezető közül ” King Kenny” – kicsit lebecsülve a rangadó súlyát – úgy véli, ez is csak egy mérkőzés, amiért három pont jár.

 

„Az emberek azt mondják, ez lesz a legnagyobb meccs a szezonban, de szerintem nincs kis vagy nagy mérkőzés. A különbség az, hogy ha mi nyerünk, akkor közelebb kerülünk hozzájuk a tabellán. Ez egy jó lehetőség, hogy kijavítsuk a hibáinkat, amiket az elmúlt időszakban követtünk el. Nagyon nehéz kilencven perc vár a csapatokra, de a Premiership erről szól” – mondta Dalglish.

A merseyside-i csapattal kapcsolatos hír, hogy három nappal később távol otthonától, a skót bajnok Glasgow Rangers csapatával méri össze erejét, barátságos mérkőzés keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik