Foci

Bosnyák-portugál, török-horvát meccs az Eb-ért

A krakkói Sheraton Hotelben elkészítették a 2012-es labdarúgó-Eb pótselejtezőinek párosításait.

A sorsolás előtt nem sokkal meghatározták az úgynevezett koefficiens értékszámot, amely rangsorolja a nyolc érintett együttest. Ez alapján két kalapot képeztek, annak tagjai egymást nem kaphatták a sorsolás alkalmával.

Az első kalapba került Horvátország, Csehország, Portugália és Írország. A második négyest Törökország, Bosznia-Hercegovina, Monetengro és Észtország képezte.

Gianni Infantino, az UEFA főtitkárának munkáját ezúttal a legendás lengyel játékos, Zbigniew Bonek segítette a sorsoláskor.


Végül igen pikáns párosítások születtek. A portugálok megkapták a bosnyákokat, az első találkozót Szarajevóban rendezik. A törökök Horvátországgal kerültek össze, a meglepetéscsapat észtek az írekkel, Montenegró pedig Csehországgal.

Érdekesség, hogy Portugália és Bosznia a 2010-es világbajnoki részvételért is egymás ellen küzdött a pótselejtezőben. Akkor itt is, ott is a luzitánok nyertek 1-0-ra.

A portugál-bosnyák meccs 2009-ben a dél-afrikai világbajnokságért:



A visszavágó, szintén 1-0 a portugáloknak:

Az Eb-re eddig Ukrajna és Lengyelország mellett Németország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Anglia, Svédország, Dánia és Görögország jutott ki.

Eb-pótselejtezők – párosítás
Bosznia-Hercegovina – Portugália
Észtország – Írország
Csehország – Montenegró
Törökország – Horvátország
Az első mérkőzéseket november 11-én és 12-én, a visszavágókat 14-én és 15-én rendezik.
A torna csoportbeosztásait december 1-jén sorsolják.
A 2012-es Európa-bajnokság június 8. és júlis 1. között zajlik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik