Foci

Ryan Giggsé a 2011-es Golden Foot

Monte Carlóban a Manchester United walesi labdarúgója kapta a rangos nemzetközi elismerést.

Ryan Giggs lett a Golden Foot új birtokosa. A Manchester United klasszisa Monte Carlóban, a díj átvételekor Sir Alex Ferguson szerepét emelte ki.

“Nagyon kemény, de igazságos. Mindent ki tud hozni a játékosaiból és magából is. Ő a legjobb menedzser a világon, és nagy megtiszteltetés, hogy vele dolgozhattam. Szerencsés vagyok abban is, hogy nagyszerű játékosokkal játszhattam, játszhatok a világ legjobb csapatában” – udvariaskodott méltán Giggs.

A Golden Foot egy nemzetközi elismerés, amelyet olyan labdarúgók érdemelnek ki, akik a pályán és azon kívül is népszerűsítették a sportágat. A győztesnek legalább 29 esztendősnek kell lennie, és egy játékos csak egyszer részesülhet a kitüntetésben.

Eleinte számos névre lehetett voksolni, majd a lista végül tíz névre szűkült idén (David Beckham, Gianluigi Buffon, Didier Drogba, Samuel Eto’o, Ryan Giggs, Iker Casillas, Javier Zanetti, Carles Puyol, Raúl és Xavi Hernandez), közülük került ki a győztes.

Giggs nagy pillanatai:

A monacói herceg nagyszabású gáláján Luis Figo, Abedi Pelé, Ruud Gullit és Rabah Madzser is otthagyta lábnyomát a Bajnokok Sétányán, természetesen Ryan Giggsszel egyetemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik